Retete

Fillet cu asparagus

Fillet cu asparagus

Ingrediente
  • 2–3 lingurițe suc de portocale, proaspăt stors 
  • 1 lingurițe suc de lămâie, proaspăt stors 
  • ½ linguriță coajă de portocală 
  • 6 lingurițe ulei de măsline 
  • ½ legătură de ceapă verde 
  • 300 g sparanghel alb 
  • 250 g sparanghel verde 
  • 1 un ardei iute roșu, mic 
  • 2 file de somon (200g fiecare) 
  • Sare și piper
Metoda

1. Amestecați sucul de portocale, de lămâie și coaja rasă cu puțină sare și piper. Adăugați uleiul de măsline. Tocați ceapa mărunt și turnați-o peste amestec. Acoperiți și lăsați vinegreta la temperatura camerei, timp de o oră.
2. Între timp spălați sparanghelul, curățați-l de coajă și tăiați puțin din partea de jos. Folosind dispozitivul special pentru curățarea sparanghelului, tăiați-l în felii subțiri. Adăugați 2 linguri de vinegretă și asezonați cu sare și piper. Curățați ardeiul iute și tăiați-l mărunt, în fâșii. Turnați-l peste sparanghel și transferați preparatul într-un vas adecvat.
3. Asezonați fileul de somon cu sare și piper. Așezați-l peste sparanghel cu partea plată în jos. Acoperiți și dați la cuptor la 650 W în jur de 10-12 minute. Somonul ar trebui să fie opac în mijloc. Stropiți-l cu vinegreta rămasă.

Timp de gatire

1 ora și 10-12 minute minute

Compara ( Electrocasnice)

Te rugam sa adaugi inca un produs