Retete

Mushroom Risotto

Mushroom Risotto

Ingrediente
  • 1 ceapă mică, tocată 
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit 
  • 25g unt 
  • 30g ciuperci uscate 
  • 1 pliculeț de șofran 
  • 350g orez 
  • 100 ml vin alb sec 
  • 50g cașcaval ras 
  • 700 ml supă fierbinte
Metoda

1. Hidratați ciupercile în apă caldă, tocați-le mărunt și amestecați-le cu ceapa și untul într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde; acoperiți și dați la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la 750 W; după două minute, omogenizați.
2. Adăugați orezul și vinul, amestecați și lăsați la evaporat, fără capac, timp de 3 minute la 750 W.
3. Turnați supa fierbinte și șofranul. Supa poate fi încălzită într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde, timp de 5-6 minute. Amestecați, acoperiți și gătiți la 750 W timp de 6-7 minute. Acoperiți și continuați procesul, la 750 W, timp de 7-8 minute.
4. Îndepărtați recipientul din cuptor, adăugați cașcavalul ras și amestecați bine. Asezonați după gust și lăsați preparatul să se răcească timp de câteva minute înainte de servire.

Timp de gatire

27-28 minute minute

Compara ( Electrocasnice)

Te rugam sa adaugi inca un produs