Intrebari frecvente

Care sunt avantajele inregistrarii produsului tau in platforma Whirlpool?

De acum iti poti inregistra gratuit produsul indiferent ca l-ai cumparat online sau de la un partener Whirlpool. Astfel prin inregistrarea produsului primesti la nevoie toate datele necesare pentru a avea un produs cat mai bine intretinut.

Este necesar lichidul de clatire?

Va recomandam sa utilizati dozatorul de lichid de clatire. Lichidul de clatire este esential pentru uscarea in conditii optime. Asigurati-va ca ati umplut dozatorul inainte de a utiliza masina de spalat.

Lumina rosie pentru filtru de pe dispersor este pe pozitia ON. Cum ar trebui sa functioneze lumina?

Durata de viata a filtrului de apa este de sase luni. Indicatorul se schimba de la verde la portocaliu la 90% din viata sasi la rosu la sfarsitul duratei sale de viata. Atunci cand filtrul este schimbat butonul "Reset" trebuie sa fie apasat pentru mai mult de 3 secunde pana cand devine verde. La modelele precedente, lumina portocalie a fost mult mai aprinsa si confundata foarte usor cu lumina rosie. De asemenea, butonul "Reset" nu va reseta indicatorul de culoare verde atunci cand a fost portocaliu, numai atunci cand a fost rosu. Aceasta se va reseta dupa 3 saptamani.

Ce hote pot fi ventilate prin spate?

Numai  hotele de perete pot fi ventilate prin spate.

Care ar trebui sa fie temperata din interiorul frigideruluisi congelatorului?

Este de preferat o temperatura de la 3 la 4 ° C in medie, cu limite superioaresi inferioare de la 0 la 7 ° C. La 7 ° C, alimentele se vor deteriora mai repede.

Ce pot face pentru a pastra mancarea proaspata in timpul unei intreruperi de curent?

In cazul in care exista o pana de energie electrica, durata in care congelatorul va ramane rece variaza. Un congelator plin ramane rece pentru mai mult timp decat unul umplut partial. Poti pastra temperatura rece pentru cat mai mult timp posibil, tinand usa aparatului inchisa. In cazul in care congelatorul nu este plin, poti pune ziare in jurul aparatului pentru a-l izola termic, dar nu uita sa le indepartezi atunci cand revine curentul. Atunci cand electricitatea este restabilita, se recomanda ca interioarele frigiderului si congelatorului sa fie curatate.

Nu pot instala conductele de evacuare ale hotei. Este recircularea o idee buna?

Da. Toate hotele Whirlpool pot fi utilizate in modurile DUCTING (evacuare) sau recirculare. Recircularea indeparteaza mirosurile neplacutesi grasimea din aer care trece prin easi reintroduce aer curat in bucatarie. Acest sistem nu reduce umiditatea aerului, astfel incat umiditatea din bucataria dumneavoastra poate creste. Nu conectati hota fara motor la un sistem central de ventilatie.

Care este diferenta dintre un uscator cu condensator si un uscator cu aer ventilat?

Uscatoarele cu aer ventilat sunt furnizate cu un kit de ventilare, care conduce aerul spre exterior. Uscatoarele cu condensator sunt ideale pentru apartamentesi locuinte, deoarece convertesc aburul in apasi il colecteaza intr-un recipient, astfel incat nu au nevoie de ventilaresi le puteti pozitiona oriunde in camera.

Pot pune un frigider in mobilier?

Da, dar asigurati-va ca exista spatiu suficient pentru ventilatie.

Am gatit peste in cuptorul cu microunde. Cum pot elimina mirosul neplacut?

Incalziti o cana de apa care contine picaturi de lamaie pentru aproximativ un minut, iar mirosurile dispar.

De ce nu pot folosi sare de bucatarie obisnuita in masina de spalat vase?

Sarea de bucatarie contine ingrediente care ar putea deteriora masina de spalat vase.

Ce cauzeaza acele scame pufoase pe unele haine?

Multe haine sintetice elimina fibre mici care se acumuleazasi se agata de haine. Eliminati aceste "scame", daca doriti, cu un dispozitiv autocolant, disponibil in majoritatea magazinelor. Supraincarcarea masinii de spalat poate inrautati aceasta conditie.

De ce congelatorul ingheata excesiv?

In cazul in care cantitati mari de gheata se formeaza intr-un timp scurt, ar trebui sa fie efectuate urmatoarele controale. Asigura-te ca intrerupatorul de inghetare rapida nu este pornit. Termostatul nu ar trebui sa fie pe setarea maxima. Asigura-te ca usa sau capacul congelatorului nu sunt intredeschise din cauza produselor din congelator. Verifica daca garnitura usii este intr-o stare buna si in contact permanent cu cabinetul.

Cum imi inregistrez produsul?

Iti poti inregistra produsul online in link-ul de mai jos. Daca ai nevoie de asistenta te rugam sa ne contactezi la numarul 021.20.40.356.

Cat de mult detergent este necesar pentru fiecare incarcatura?

Acest lucru depinde de duritatea apeisi de gradul de murdarie al hainelor. Apa dedurizata necesita detergent mai putin decat apa dura - totusi, cu cat sunt mai murdare hainele, cu atat mai mult detergent este necesar pentru a le curata. A se vedea instructiunile de pe pachetul de detergent pentru indicatii specifice. Daca ramane spuma de sapun la sfarsitul ciclului, probabil utilizati prea mult detergent.

Sunt nevoit sa decongelez congelatorul mai des decat este stipulat in manual. Care ar putea fi motivul?

In acest caz, garnitura usii ar putea fi uzata. Daca inchizi usa cu o bucata de hartie intre garnitura si congelator nu ar trebui s-o scoti fara a depune efort.

Am auzit ca plitele cu inductie necesita folosirea unor vase speciale. Este corect?

Vasele trebuie sa fie facute din metal feros. Puteti afla daca vasele dvs. sunt potrivite cu ajutorul unui magnet de frigider. In cazul in care se lipeste de baza, sunt bune pentru plitele cu inductie. 

Cand am nevoie sa adaug lichid de clatire in dozator?

Indicatorul LED se va aprinde atunci cand lichidul de clatire este necesar.Lichidul de clatire ajuta la procesul de uscare si previne de asemenea aspectul aburit al produselor din sticla.

Este mai bine sa utilizam produse 4-in-1 decat detergentul, sarea si agentul de clatire separat?

Folosind detergent, sare si agent de clatire separat puteti regla amestecul in functie de tipul de apa din zona dumneavoastrasi de cantitatea de produse ce trebuie spalate. 4-in-1 sau alte produse combinate ofera beneficii de confort.

Ce reprezinta luminile de pe congelator?

Lumina VERDE indica faptul ca aparatul este alimentat cu electricitate. Lumina PORTOCALIE indica faptul ca optiunea de congelare rapida este pornita. Lumina este combinata cu un comutator. Cand este pornita, lumina ROsIE avertizeaza ca exista o temperatura ridicata in interiorul congelatorului atunci cand este pornit.

Care este distanta minima necesara intre plita si hota?

Pentru o plita pe gaz Whirlpool de mai putin de 7500W distanta minima este de 65cm. Pentru plite de peste 7500W distanta minima este de 75cm. Plitele electrice ar trebui sa fie la 65cm distanta.

Exista diferite niveluri de consum de energie. Care este cea mai buna alegere?

Asi A + ofera cel mai mic consum de energie. Aceste variante sunt mai bune atat pentru mediu cat si pentru portofelul tau.

Pot instala o vitrina de vinuri oriunde?

Vitrina pentru vinuri Whirlpool va functiona perfect la temperaturi cuprinse intre 6si 32 grade.

Pot fi folosite plitele Whirlpool cu gaz GPL?

Da, kituri de conversie pentru GPL sunt disponibile pentru toate plitele Whirlpool. Acestea pot fi obtinute de la un service autorizat Whirlpool.

Ce dimensiune de furtun de aerisire se poate utiliza pentru o hota insulara?

Ideal, un furtun de 150mm diametru dar exista un kit ce reduce diametrul la 120mm. Acestea pot fi obtinute de la un service autorizat Whirlpool.

Am nevoie de filtre speciale pentru o hota cu evacuare?

Da, aveti nevoie de filtru special de grasimesi filtru de miros. Acesta este, de obicei, un cartus umplut cu boabe de carbon care absorb mirosurile neplacute. Este important sa inlocuiti filtrul cu regularitate, consultati manualul de instructiuni.

De ce unii dealeri de imbracaminte sugereaza spalarea hainelor intoarse pe dos?

Intoarcerea hainelor pe dos nu afecteaza performanta de spalare, dar poate ajuta la prelungirea vietii articolelor de imbracaminte, in special a hainelor colorate sau a celor cu finisaje speciale sau imprimeuri. Aceasta metoda va poate ajuta, de asemenea, sa preveniti scamele de puf de pe imbracamintea din lana.

Care este lungimea maxima de ventilare pe care o pot avea deasupra hotei mele?

In mod ideal nu mai mult de 3 metri.

La ce inaltime deasupra unei plite poate fi montata o hota?

Va rugam sa consultati instructiunile de utilizare ale modelul dvs. in general, am recomanda o distanta de 750 mm deaupra unei plite cu gazsi 650 mm deasupra unui aragaz electric. Daca hota dvs. are o nota suplimentara cu privire la inaltimea la care trebuia instalata, va rugam sa respectati distanta recomandata. Whirlpool recomanda sa pastrati manualul de instructiuni pentru a utiliza in siguranta hota.

Cat de mult spatiu liber ar trebui pastrat in jurul frigiderului?

Pentru frigidere de sine statatoare, ar trebui sa pastrati 5 cm in partea de sussi 10 cm in spatele aparatului. Acest lucru va permite caldurii sa fie eliminata cu usurintasi sa reduca consumul de energie. Pentru aparatele incorporate spatiul necesar este indicat in caietul de sarcini.

Daca am o plita de 68cm am nevoie de o hota de 90cm latime?

Nu atat timp cat urmati instructiunilesi puneti hota la distanta corecta de plita.

Cat de mult detergent ar trebui utilizat in masina de spalat vase?

Cantitatea de detergent trebuie utilizata in functie de duritatea apei si de tipul de detergent. Daca utilizati prea putin, vasele ar putea sa nu fie perfect curate. Daca utilizati prea mult in apa dedurizata, produsele din sticla ar putea fi zgariate sau deteriorate. Verificati recomandarile din pachetul masinii de spalat vase.

Cand este un program de pre-spalare necesar?

Numai atunci cand rufele sunt foarte murdare.

Cat de repede se va face gheata in aparatul electrocasnic?

Filtrul de gheata nu va face gheata pana la temperatura de congelare de mai putin de -12 ° C. Umplerea recipientului cu gheata dureaza o zi.

Ce hote pot fi ventilate prin spate?

Numai  hotele de perete pot fi ventilate prin spate.

Apa potabila de la dozator are un gust chimic.

Apa potabila ar trebui sa fie bauta/consumata regulat pentru a nu sta in aparatul electrocasnic perioade lungi de timp.

Va functiona un congelator in mod corespunzator in cazul in care este foarte rece sau cald in casa?

Trebuie sa aveti temperatura setata in mod corespunzator. Temperaturile nu ar trebui sa ajunga sub 4 ° C sau peste 38 ° C pentru functionarea corecta. Daca temperaturile sunt mai mici de 4 ° C termostatul ar putea sa nu permita produsului sa porneasca din cauza unei temperaturi mai rece decat cea normala. Cu cat este mai cald (peste 38 ° C), cu atat va functiona mai mult produsulsi va fi mai putin eficient.

Compara ( Electrocasnice )

Te rugam sa adaugi inca un produs