
Rețete preparate de
Nicolai Tand
Vino în bucătăria Whirlpool să gătești alături de Chef Nicolai Tand o rețetă ușoară, perfectă pentru vară, cu pește și gnocchi. O rețetă ce îți va alinta toate simțurile!

Ingrediente
- Biban de mare 2
- Morcovi 3
- Ceapă 1
- Cartofi 3
- Usturoi 2-3 căței
- Pătrunjel 1 legătură
- Lămâie 1
- Făină 200 g
- Ou 1
- Unt 150 g
- Ulei de măsline 100 ml
- Cimbru 1 linguriță
- Sare
- Piper

Pași
1. Toacă mărunt ceapa și taie morcovii rondele.
2. Adaugă ulei de măsline și unt într-o tigaie și, când acestea ajung la temperatura dorită, adaugă ceapa și las-o câteva minute la călit. Adaugă morcovii și condimentează cu sare, piper, cimbru și zeamă de lămâie. Adaugă apă și puțin unt, pune capac și lasă legumele la gătit pentru aproximativ 15 minute. După ce legumele sunt gata, folosește un blender pentru a le pasa.
3. Curăță cartofii, taie-i cubulețe și pune-i într-un vas de gătire. Lasa-i la fiert câteva minute , iar când sunt gata, scurge-i de apă și zdrobește-i cu o furculiță.
4. Pregătește peștele prin a-l marina cu puțină sare, piper și ulei de măsline.
5. Peste piureul de cartofi format adaugă sare și piper, un ou și făină. Chef Nicolai Tand recomandă ca proporțiile să fie 70% cartofi și 30% făină. Amestecă ingredientele până obții o consistentă ca de aluat.
6. Întinde aluatul format din cartofi și feliază-l în bucățele de 2 cm. Ulterior, presară puțină făină peste gnocchi proaspăt formați și pune-i la fiert în apă preîncălzită.
7. Pentru prepararea sosului pesto, pune într-un bol pătrunjel, usturoi, o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, puțină apă și mixează-le.
8. Pune unt într-o tigaie, adaugă gnocchi și puțin sos pesto și gătește pentru câteva minute.
9. Crestează bibanul de mare și folosește altă tigaie pentru prepararea acestuia. Pune în tigaie ulei de măsline și așează bibanul în tigaie pe partea acoperită de piele. Când carnea devine albă, întoarce peștele pe partea cealaltă pentru maxim 2 minute.
10. Într-o farfurie adâncă așează piureul de morcovi, peste acesta adaugă gnocchi în sos pesto și fileul de pește. Pentru extra savoare, poți adăuga mai mult sos pesto și puțin mărar proaspăt. Poftă bună!