Cum să-ți optimizezi spațiul din bucătărie

Articol din categoria: Sfaturi utile - aprilie 2023
  • Copiază link-ul în clipboard
Combina frigorifică încorporabilă de la Whirlpool oferă o notă modernă și elegantă bucătăriei tale
PRODUSE DIN ACEEAȘI GAMĂ:
Funcția Space Management a combinei frigorifice Whirlpool
Află mai multe

Timp de lectură: 2 minute

Fie că ai nevoie de o transformare sau îți dorești să faci o schimbare odată cu noul sezon sau an, modificarea spațiului din bucătărie poate fi o idee revigorantă. Mediul în care îți petreci timpul este un element foarte important în rutina zilnică, care poate avea efecte directe asupra stării de spirit și bunăstării mentale. Când spațiul de acasă este aglomerat sau are un design care nu mai este pe gustul tău, aceste lucruri pot avea un impact negativ asupra bunăstării tale. Casa ta este sanctuarul tău, zona în care te simți în siguranță, iar bucătăria este, de obicei, inima unei locuințe, unde familiile se adună pentru a se bucura împreună de mese delicioase. Prin urmare, este esențial ca acest spațiu să fie exact așa cum vrei, fie că este vorba de un anumit design, fie de culoarea pereților sau a mobilierului. Transformarea spațiului din bucătărie nu trebuie să fie o sarcină costisitoare sau dificilă. Cu doar câteva sfaturi și trucuri, vei putea cu ușurință să implementezi și să menții un nou design în bucătărie.

Sfaturi pentru organizare

Un spațiu dezorganizat poate fi obositor pentru productivitate. Prea multă dezordine te poate face să te simți copleșit. De aceea, îți recomandăm să începi prin a elimina orice surplus de obiecte de care nu mai ai nevoie. Poți lua în considerare o investiție în electrocasnice integrate, precum combinele frigorifice încorporabile. Acest lucru ajută la maximizarea spațiului, iar camera va părea mai mare și mai încăpătoare. De asemenea, îți recomandăm să te asiguri că ai cât mai multă lumină în bucătărie. Un spațiu luminos și aerisit iți oferă mai multă energie și te face să te simți mai pregătit pentru a începe ziua.
Un alt sfat important de organizare este și crearea de spații dedicate diferitelor obiecte din bucătărie, precum un sertar pentru condimente. Totodată, poți maximizează spațiul din sertare și dulapuri prin organizarea vaselor de gătire cu ajutorul profilor metalice.

Sfaturi pentru un nou design

Când vine vorba de schimbarea designului bucătăriei tale, primul pas pe care trebuie să îl faci este să identifici stilul pe care ți-l dorești.
Dacă ai electrocasnice standard, poți face câteva încercări pentru a găsi cel mai bun loc pentru acestea. De asemenea, dacă ai multe obiecte pe care nu știi unde să le așezi, poți adăuga o piesă mică de mobilier, precum o masă sau un scaun. Chiar și covoarele pot schimba estetica bucătăriei tale.
Îți recomandăm, de asemenea, să te gândești la ce fel de aparate electrocasnice îți dorești, poate un cuptor cu microunde încorporabil sau un aparat de cafea. Totodată, dacă ai electrocasnice pe care vrei să le înlocuiești, cele din oțel inoxidabil sunt alegerea perfectă, care oferă un aer modern bucătăriei tale. Mai mult, îți recomandăm să schimbi mânerele sertarelor, feroneria dulapului și clanțele ușilor - este o modalitate sigură de a da un aspect nou bucătăriei tale. Acest lucru se aplică și când vine vorba despre chiuvetă. Poate că nu este primul lucru la care te-ai putea gândi, dar înlocuirea chiuvetei cu una nouă, lucioasă sau negru mat, te va ajuta să reîmprospătezi spațiul din bucătăria ta.

Sfaturi pentru redecorarea bucătăriei

După ce te-ai decis asupra amplasării elementelor și designului dorit, este timpul să te gândești dacă îți dorești să faci modificări de decor. De exemplu, vopsirea dulapurilor poate schimba complet estetica bucătăriei. Poți decide să le vopsești pe toate într-o anumită culoare sau, pur și simplu, să le dai un finisaj lucios. Poți folosi mai multe culori în nuanțe deschise pentru un aspect luminos și aerisit. Tonurile mai calde și mai închise vor oferi un aspect familiar.
Instalarea unor benzi luminoase sub dulap este, de asemenea, o modalitate excelentă și ușoară de a lumina bucătăria, oferindu-i totodată o notă modernă și elegantă.
Făcând mici schimbări de lungă durată, vei putea menține spațiul din bucătărie proaspăt și nou.

PRODUSE DIN ACEEAȘI GAMĂ:
Funcția Space Management a combinei frigorifice Whirlpool
Datorită Space Mangement frigiderul Whirlpool îți oferă spaţiul şi flexibilitatea de care ai nevoie pentru a depozita fără efort alimentele.
Află mai multe
PRODUSE DIN ACEEAȘI GAMĂ:
Funcția Space Management a combinei frigorifice Whirlpool
Datorită Space Mangement frigiderul Whirlpool îți oferă spaţiul şi flexibilitatea de care ai nevoie pentru a depozita fără efort alimentele.
Află mai multe