Puterea unei diete echilibrate pentru o stare bună de spirit

Articol din categoria: Sfaturi utile - martie 2023
  • Copiază link-ul în clipboard
Femeie care se bucură de un bol de salată proaspătă care îi oferă energie și o stare de bine
Tehnologia asociată:
Gama de combine frigorifice Whirlpool cu tehnologia AL 6-LEA SIMȚ
Află mai multe

Timp de lectură: 3 minute

De zeci de ani, medicii, nutriționiștii și mass-media au subliniat importanța unei diete nutritive pentru un stil de viață sănătos. Mâncarea sănătoasă este vitală pentru o stare bună de spirit, însă, într-o lume a preparatelor la pachet și a alimentelor procesate, poate fi dificil să faci alegeri sănătoase. Cu toate acestea, să ai o dietă echilibrată nu înseamnă neapărat că trebuie să elimini din meniu prăjitura ta de ciocolată preferată sau să mănânci doar salată de varză. Acum, cu atât de multe informații despre nutriție disponibile și cu tehnologiile revoluționare din locuințele noastre, adoptarea unei diete nutritive poate fi o modalitate distractivă de a explora rețete noi și preparate proaspete, care ne ajută să fim mai puternici și mai sănătoși.

Fructele și legumele proaspete trebuie să devină o prioritate

Planeta noastră este incredibilă, iar fructele și legumele pe care ni le oferă au din abundență vitamine și substanțe nutritive, esențiale pentru o alimentație sănătoasă. De la vitaminele A și C, care ajută la vindecarea organismului și la întărirea sistemului imunitar, până la Fier, Potasiu și Magneziu, care susțin sângele și mențin oasele sănătoase. Și lista poate continua la nestârșit, deoarece beneficiile fructelor și legumelor proaspete sunt nenumărate; pot ajuta chiar la reducerea riscurilor multor boli cronice.
O dietă nutritivă echilibrată înseamnă alimente cu conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale care te ajută să fii într-o formă mai bună. În timp ce alimentele procesate pot părea mai “convenabile”, mai ales în ritmul alert al lumii din ziua de azi, ele sunt adesea pline de grăsimi saturate, zahăr și sare. Sarea și zahărul creează dependență și pot crea din ce în ce mai multă poftă de mâncare. Din păcate, acest lucru poate duce, pe termen scurt la oboseală, atunci când glicemia fluctuează, iar pe termen lung, la boli de inimă și diabet.

Alimentație echilibrată și o dietă pe bază de plante

Un mod de a include cât mai multe fructe și legume proaspete în meniul tău este să adopți o dietă bazată de plante. Această abordare înseamnă să prioritizezi legumele, cerealele integrale, fasolea, nucile și fructele. Această schimbare va avea un impact semnificativ asupra stării tale de bine.

Proteinele sunt esențiale pentru îmbunătățirea mușchilor și a celulelor și reprezintă o parte importantă a unei diete echilibrate. Alege proteine vegetale cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi tofu sau lintea sau asigură-te că dieta ta constă mai mult în carne slabă și pește, în loc de carne procesată sau grasă. Nu trebuie să ai o dietă 100% pe bază de plante, dar mai multe alegeri atente în fiecare zi te ajută să ai o alimentație sănătoasă pe termen lung.

În timp ce fructele și legumele sunt o sursă bogată în nutrienți, ele încep să-și piardă rapid valoarea nutritivă. Aerul cald și uscat poate accelera acest proces, așa că se recomandă păstrarea lor într-un mediu rece și umed pentru a fi proaspete cât mai mult timp. Tehnologia AL 6-LEA SIMȚ a combinelor frigorifice Whirlpool asigură un nivel optim de temperatură și umiditate: senzorii verifică constant temperatura și umiditatea din interiorul combinei frigorifice și setează în mod activ nivelurile potrivite pentru acestea.

Cu toții vrem să ne simțim cât mai bine, iar o dietă nutritivă, plină de alimente “integrale” ne oferă un plus de sănătate pe termen lung, multă energie și o mai bună funcționare a creierului. Prin adoptarea unei diete bazate pe plante, nu numai că devii mai atent la alimentația ta, dar reduci și amprenta de carbon și chiar descoperi noi rețete gustoase în fiecare zi!

“Mindful eating” nu înseamnă doar să acorzi mai multă atenție alimentației tale. Înseamnă să-ți folosești toate simțurile în timp ce mănânci și gătești. Înseamnă să-ți asculți corpul, să vezi dacă chiar iți este foame. A avea grijă la alimentație înseamnă să fii atent la ce-ți cere corpul, fie că este un moment de răsfăț sau o gustare mai hrănitoare. Într-adevăr, este nevoie de timp pentru a dezvolta aceste obiceiuri alimentare sănătoase, însă concentrarea pe alimentație va ajuta la îmbunătățirea stării tale de spirit și te va ajuta să îți schimbi percepția despre mâncare.

Găsirea echilibrului: ce înseamnă cu adevărat o dietă echilibrată?

Chiar și cea mai hrănitoare dietă, cu cele mai „potrivite” alimente din punct de vedere nutritiv, nu este neapărat sănătoasă, dacă nu este una echilibrată. O dietă echilibrată nu înseamnă doar gustări sănătoase, include și mâncare "la pachet", care poate fi, de asemenea, sănătoasă. Pentru că mâncarea este o parte importantă a vieții noastre, de la primele întâlniri, până la aniversarea de 50 de ani, de la petreceri aniversare, pana la sărbători culturale. Fie că urmezi o rețetă de familie transmisă de-a lungul generațiilor sau că experimentezi în bucătărie cu noi aparate, ingrediente și tehnici, o dietă sănătoasă înseamnă mereu echilibru. Ceea ce contează e să ai mereu grijă de starea ta de spirit și să nu-ți impui restricții. Pentru că dacă vei avea o dietă cu adevărat echilibrată – prin alimente integrale, dar și mici gustări, vei putea trăi o viață sănătoasă, care să-ți aducă mereu o stare bună de spirit și o viață împlinită.

Bun venit la Whrilpool! Pentru noi, confortul începe acasă.

Tehnologia asociată:
Gama de combine frigorifice Whirlpool cu tehnologia AL 6-LEA SIMȚ
Cu Tehnologia AL 6-LEA SIMȚ poți păstra fructele și legumele proaspete pentru mai mult timp. Senozorii inteligenți și funcționalitățile intuitive creează mediul optim pentru menținerea alimentelor proaspete.
Află mai multe
Tehnologia asociată:
Gama de combine frigorifice Whirlpool cu tehnologia AL 6-LEA SIMȚ
Cu Tehnologia AL 6-LEA SIMȚ poți păstra fructele și legumele proaspete pentru mai mult timp. Senozorii inteligenți și funcționalitățile intuitive creează mediul optim pentru menținerea alimentelor proaspete.
Află mai multe