File de biban de mare cu sos salmoriglio

Timp de pregătire
20 minute
Timp de gătire
Chef plus: 7 minute
Supreme: 8 minute
Salmoriglio este cel mai bine cunoscut sos tradiţional sicilian folosit pentru a condimenta carnea şi peştele la grătar. Denumirea sa provine de la oregano, care este unul dintre principalele ingrediente. În această variantă aromatică, se va utiliza mentă în loc de oregano, şi se va adăuga suc de portocale pe lângă cel de lămâi pentru o combinaţie extrem de interesantă.

Ingrediente

  • un vârf de cuţit sare
  • 1 lămâie
  • 2 frunze mentă
  • 2 căţei usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • un vârf de cuţit piper alb
  • 4 bucăţi de 150 g fiecare fileuri de biban de mare, 150 g fiecare bucată
  • 1 portocală
pași

1. Emulsifiază sucul citricelor într-un bol cu ulei, mentă tocată, sare şi piper.

2. Înmoaie fileurile de biban de mare, tăiate pe diagonală, în amestecul de ulei şi citrice, întorcându-le pentru a le aromatiza.

3. Aranjează fileurile de biban de mare pe farfuria Crisp, scurgându-le după ce au stat la marinat.

4. Introdu farfuria Crisp în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Crisp şi setează durata de preparare pentru 8 minute.

5. Odată ce fileurile sunt gătite, asezonează-le cu coajă rasă de lămâie şi portocală, apoi adaugă amestecul de ulei şi citrice şi serveşte.