Fillet cu asparagus

Timp de pregătire
60 minute
Timp de gătire
10 minute

Ingrediente

  • - sare și piper
  • 2 - 3 lingurițe suc de portocale, proaspăt stors
  • 1 ingurițe suc de lămâie, proaspăt stors
  • ½ linguriță coajă de portocală
  • 6 lingurițe ulei de măsline
  • ½ legătură de ceapă verde
  • 300 g sparanghel alb
  • 250 g sparanghel verde
  • 1 un ardei iute roșu, mic
  • 2 file de somon (200g fiecare)
pași

1. Amestecă sucul de portocale, de lămâie și coaja rasă cu puțină sare și piper. Adaugă uleiul de măsline. Toacă ceapa mărunt și toarnă-o peste amestec. Acoperă și lasă vinegreta la temperatura camerei, timp de o oră.

2. Între timp spală sparanghelul, curăță-l de coajă și taie puțin din partea de jos. Folosind dispozitivul special pentru curățarea sparanghelului, taie-l în felii subțiri. Adaugă 2 linguri de vinegretă și asezonează cu sare și piper. Curăță ardeiul iute și taie-l mărunt, în fâșii. Toarnă-l peste sparanghel și transferă preparatul într-un vas adecvat.

3. Asezonează fileul de somon cu sare și piper. Așează-l peste sparanghel cu partea plată în jos. Acoperă și dă la cuptor la 650 W în jur de 10-12 minute. Somonul ar trebui să fie opac în mijloc. Stropește-l cu vinegreta rămasă.