1. Pune într-un bol făina, apoi adaugă drojdia, iaurtul, sarea și uleiul.
2. Sfărâmă cardamomul cu degetele și adaugă-l peste făină
3. Adaugă apă și frământă/amestecă cu o lingură
4. Acoperă cu o cârpă și lasă la dospit aluatul aproximativ 2 ore
5. Când este gata, pune aluatul în tava de copt, pregătită în prealabil cu hârtie de copt unsă cu ulei.
6. Decorează aluatul cu roșii galbene tăiate în jumătate, ardei gras și rozmarin.
7. Pune focaccia în cuptor și umple rezervorul/ recipientul dedicat al cuptorului cu apă
8. Selectează funcțiile AL 6-LEA SIMȚ, ca Pizza/Pizza subțire/Rotundă, și setează nivelul de abur la scăzut timp de 25 de minute
9. Când este gata, se taie felii și se servește cu cremă de brânză, somon afumat și salată de rucola