Millefeuille cu frişcă şi zmeură

Timp de pregătire
25 minute
Timp de gătire
Chef plus: 9 minute
Supreme: 11 minute
Versiunea gourmet a unui preparat clasic minunat cu o combinaţie echilibrată de aluat de foietaj şi frişcă, servit în porţii delicioase de mici dimensiuni, ornate cu flori şi asezonate cu zmeură foarte proaspătă.

Ingrediente

  • ½ lămâie
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 50 g zmeură
  • 1 păstaie de vanilie
  • 30 g amidon de porumb
  • 60 g zahăr granulat
  • 150 g aluat de foietaj
  • 4 gălbenuşuri
pași

1. Bate gălbenuşurile cu zahărul într-un bol până când amestecul devine fin şi spumos.

2. Adaugă amidonul de porumb şi amestecă bine.

3. Adaugă laptele, păstaia de vanilie şi coaja de lămâie, şi amestecă bine până când obţii un amestec omogen.

4. Acoperă bolul cu folie transparentă adecvată pentru preparare în cuptorul cu microunde şi introdu-l în cuptorul cu microunde: setează la 750 W timp de 2 minute pentru 2 porţii, timp de şi 4 minute pentru 4 porţii.

5. Între timp, întinde aluatul de foietaj şi taie-l în dreptunghiuri late de aproximativ 1 deget.

6. Aşază dreptunghiurile pe farfuria Crisp specială şi presară-le cu zahăr pudră.

7. Introdu farfuria Crisp în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Crisp şi setează durata de preparare pentru 11 minute.

8. Odată ce aluatul de foietaj s-a copt, asamblează prăjitura alternând straturile de frişcă cu straturile de aluat de foietaj, amplasate orizontal pe farfurie. Apoi, asezonează cu zmeură şi decorează cu flori comestibile micuţe.