Mozaic de legume de sezon

Timp de pregătire
25 minute
Timp de gătire
Chef plus: 7 minute
Supreme: 6 minute
Un preparat numai cu verdeţuri, cu o multitudine de arome diferite şi mirodenii al căror gust este îmbogăţit datorită oţetului de Champagne şi ierburilor aromatice.

Ingrediente

  • 20 g pătrunjel
  • 30 ml ulei de măsline extravirgin
  • un vârf de cuţit piper alb
  • 50 g fasole verde
  • 50 g friggitelli (ardei dulci italieni)
  • 4 frunze de mangold
  • 100 g dovlecei cu flori
  • 4 flori de dovlecei
  • 20 ml oţet de champagne
  • 10 g tarhon
  • 20 g anason
pași

1. Taie dovlecelul în bucăţi şi taie pe lungime dovleceii cu flori şi florile de dovlecei.

2. Pune uleiul, ierburile aromatice, oţetul de Champagne, sarea şi piperul în blender.

3. Amestecă timp de 2 minute şi trece amestecul rezultat printr-o strecurătoare pentru a obţine un sos fin, catifelat.

4. Feliază ardeii friggitelli şi taie fasolea verde pe lungime.

5. Umple cu apă până la nivelul indicat partea inferioară a oalei de preparare cu aburi, introdu coşul şi aranjează toate legumele tăiate în acesta, apoi acoperă cu capacul.

6. Introdu oala de preparare cu aburi în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Preparare la aburi şi setează durata de preparare pentru 7 minute.

7. Aranjează legumele pe farfurie, formând o grămăjoară, condimentează cu amestecul de ulei şi ierburi aromatice şi asezonează cu flori comestibile.