Mushroom Risotto

Timp de pregătire
10 minute
Timp de gătire
22 minute

Ingrediente

  • 25 g unt
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 30 g ciuperci uscate
  • 1 pliculeț de șofran
  • 350 g orez
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g cașcaval ras
  • 700 ml supă fierbinte
pași

1. Hidratează ciupercile în apă caldă, toacă-le mărunt și amestecă-le cu ceapa și untul într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde; Acoperă și dă la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la 750 W; după două minute, omogenizează.

2. Adaugă orezul și vinul, amestecă și lasă la evaporat, fără capac, timp de 3 minute la 750 W.

3. Toarnă supa fierbinte și șofranul. Supa poate fi încălzită într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde, timp de 5-6 minute. Amestecă, acoperă și gătește la 750 W, timp de 6-7 minute. Acoperă și continuă procesul, la 750 W, timp de 7-8 minute.

4. Îndepărtează recipientul din cuptor, adaugă cașcavalul ras și amestecă bine. Asezonează după gust și lasă preparatul să se răcească timp de câteva minute înainte de servire.