Paella

  • Copiază link-ul în clipboard
Paella main image
Nivel de dificultate
Timp de pregătire
0 minute
Timp de gătire
120 minute
Porții
4 persoane
Paella ingredients

Ingrediente

  • Pui întreg, de aproximativ 1 kg 1
  • File de porc 350 g
  • Cârnați 150 g
  • Ceapă mare 1
  • Căței de usturoi 3
  • Morcov ½
  • Tijă de țelină ½
  • Linguri de ulei 3
  • Inimi de anghinare 150 g
  • Ardei galbeni și roșii, tăiați în felii 200 g
  • Mazăre de grădină 100 g
  • Orez cu bobul lung 400 g
  • Plicuri de șofran 2
  • Pure de roșii 150 g
  • Scoici 20
  • Creveți 100 g
  • Creveți mari 6
  • Baby sepie și calmar 200 g
  • Supă 600 ml
  • Sare și piper -
  • Chilli -
  • Pătrunjel -
  • Câteva măsline verzi -

Pași

1. Spală și usucă puiul și așează rozmarinul, salvia și un cățel de usturoi înăuntru. Gresează puiul și asezonează cu sare și piper. Așează-l pe farfuria pentru funcția „crisp” și dă la cuptor 25 de minute; Când este gata, învelește-l în folie de aluminiu și lasă-l la o parte.
2. Așează scoicile într-un recipient mare, acoperă-le și lasă-le să se deschidă timp de 4-5 minute la 750 W. Așează sepia și calmarul într-un recipient acoperit cu uleiul, sarea, pătrunjelul și o lingură de apă, apoi dă la cuptor 10-12 minute, la 650 W. Scurge și lasă la o parte.
3. Gătește creveții mari în ulei și sare, într-un recipient jos, timp de 6-7 minute, la 650 W. scurge și dă la o parte.
4. Taie ardeii în fâșii, adaugă puțin ulei, sare, piper și usturoi, apoi lasă la o parte să se combine aromele timp de 10-15 minute.
5. Încălzește farfuria pentru funcția „crisp” timp de 3 minute, adaugă ardeiul și lasă-l la cuptor 10-12 minute, amestecând ocazional. Adaugă inimile de anghinare, acoperite, cu 2 linguri de apă timp de 12-14 minute; Scurge și dă la o parte.
6. Toacă mărunt ceapa, usturoiul, morcovul și țelina; Așează-le într-un recipient mare cu 3 linguri de ulei; Acoperă și dă la cuptor 3 minute. Adaugă bucățile de cârnat și carnea de porc, tăiată cuburi; Amestecă și lasă în cuptor timp de 15 minute la 650 W.
7. Adaugă orezul, roșiile, șofranul și supa, acoperă și lasă 15 minute la 750 W. Între timp dezosează puiul și taie carnea în cuburi.
8. Adaugă peștele, puiul, legumele și câteva măsline la orez; Acoperă și lasă gusturile să se amestece 5 minute la 750 W. Lasă să se răcească 10 minute înainte de a servi.