Porc cu ceapa si piper

Timp de pregătire
40 minute
Timp de gătire
32 minute

Ingrediente

  • - sare și piper
  • 2 linguri de smântână
  • 400 g carne de porc tăiată cuburi
  • 1 - 2 cepe
  • 2 - 3 ardei (de culori diferite)
  • 2 - 3 linguri de ulei sau sos de soia
  • 1 lingură de amidon de cartofi
  • 2 linguri de apă
  • - puțin lapte
pași

1. Curăță și feliază ceapa, apoi îndepărtează semințele ardeilor și taie-i în felii subțiri. Așează carnea, ceapa și uleiul sau sosul de soia într-o caserolă care poate fi folosită în cuptorul cu microunde și amestecă bine. Acoperă și lasă la 750 W timp de 10 minute.

2. Adaugă ardeii, amestecă, acoperă și lasă la cuptor 8-10 minute la 500 W.

3. Amestecă amidonul cu apa și toarnă peste carne, acoperă și lasă la cuptor încă 2 minute la 750 W.

4. Subțiază smântâna cu puțin lapte, toarnă-o în caserolă, amestecă, acoperă și lasă la răcit 5-10 minute înainte de servire.