Reţetă modernă de supă de peşte

Timp de pregătire
25 minute
Timp de gătire
Chef plus: 6 minute
Supreme: 5 minute
O supă delicioasă de peşte preparat la aburi după o reţetă modernă, servită cu smântână rece gustoasă. Un preparat cu o multitudine de arome diferite, însă surprinzător de uşoară şi bine echilibrată.

Ingrediente

  • 2 frunze busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 frunze măghiran
  • 1 vârf de cuţit piper alb
  • 4 creveţi roşii uriaşi
  • 50 g calamar curăţat
  • 50 g ton proaspăt
  • 200 g file de biban de mare
  • 200 g midii
  • 200 g moluşte
  • 200 g roşii de pastă
  • 1 lingură seminţe de pin
  • 1 lingură piper roz
pași

1. Taie roşiile cherry în jumătate şi pune-le într-un bol cu seminţele de pin, uleiul, busuiocul, sarea şi piperul. Amestecă şi lasă deoparte.

2. Toacă mărunt tonul cu un cuţit pentru a obţine un tartar şi lasă deoparte.

3. Umple cu apă până la nivelul indicat partea inferioară a oalei de preparare cu aburi. Adaugă busuiocul rămas, măghiranul şi piperul roz, şi introdu coşul adânc.

4. Introdu midiile şi moluştele în coş, acoperă cu inserţia intermediară, adaugă apă până la nivelul indicat şi introdu al doilea coş din partea inferioară.

5. Aşază peştele în coş şi închide folosind capacul oalei de preparare cu aburi.

6. Toarnă roşiile pasate pe fundul farfuriilor şi adaugă peştele preparat la aburi.

7. Adaugă crustaceele şi moluştele decorticate şi asezonează cu ierburi aromatice amestecate cu ulei şi flori comestibile în culori contrastante.