Strudel de mere

Timp de pregătire
15 minute
Timp de gătire
12 minute

Ingrediente

  • 300 g mere
  • 50 g stafide
  • 250 g foietaj (congelat)
  • - coaja rasă a unei portocale
  • 50 g marmeladă
  • - unt pentru farfuria „crisp”
  • - lapte pentru uns
pași

1. Rulează aluatul cu sucitorul, încercând să formezi un dreptunghi (30x25 cm).

2. Înmoaie stafidele în apă caldă; Curăță și taie merele.

3. Așează merele în centrul aluatului pe întreaga lungime, apoi scurge și usucă stafidele, presărându-le; la fel și coaja de portocale și marmelada.

4. Îndoaie aluatul în jumătate și „lipește” capetele.

5. Așează ștrudelul pe farfuria „crisp” și unge suprafața cu puțin lapte. Dă la cuptor la funcția „crisp” timp de 10-12 minute.