Tartă tatin cu ceapă caramelizată

Timp de pregătire
15 minute
Timp de gătire
Chefplus: 21 de minute
Supreme: 24 de minute
Această reţetă neobişnuită, dar unică va impresiona cu siguranţă atunci când este servită sub formă de aperitiv delicios, deoarece îmbină textura delicată şi sfărâmicioasă a unei tarte Tatin franţuzeşti cu dulceaţa naturală a cepei, gătită cu puţin zahăr.

Ingrediente

  • 30 g unt
  • 250 g aluat fraged
  • 3 ceapă călită
  • 3 linguri zahăr granulat
pași

1. Decojeşte şi taie cepele.

2. Presară zahăr în partea inferioară a farfuriei Crisp speciale, apoi adaugă untul tăiat cubuleţe şi feliile de ceapă. Coace timp de 6 minute setând cuptorul cu microunde la opţiunea Crisp.

3. Scoate din cuptor şi lasă să se răcească puţin, apoi întinde aluatul fraged într-o foaie subţire şi aşaz-o peste ceapă.

4. Introdu farfuria Crisp în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Crisp şi setează durata de preparare pentru 15 minute.

5. Atunci când preparatul este gata, răstoarnă-l pe o farfurie mare şi serveşte felii, asezonând cu flori comestibile aranjate pe o parte a farfuriei.