Vinete cu crustă de pesmet în stil mediteranean

Timp de pregătire
20 minute
Timp de gătire
Chef plus: 9 minute
Supreme: 14 minute şi 30 de secunde
O reinterpretare elegantă a preparatului tradiţional „melanzane alla parmigiana”, gătit cu grijă datorită setării Crisp Fry. Un aperitiv delicios, excelent chiar şi pe timp de vară, sau un preparat vegetal gustos ca alternativă pentru carne sau peşte.

Ingrediente

  • 1 vârf de cuţit sare
  • 2 ou
  • 300 g vinete
  • 2 frunze busuioc
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 200 g pesmet
  • 1 vârf de cuţit piper alb
  • 1 lingură paprika dulce
  • 50 g făină universală
  • 100 g roşii cherry
  • 50 g parmigiano reggiano
pași

1. Răzuieşte parmezanul şi taie roşiile cherry în jumătate.

2. Amestecă roşiile cu ulei, sare şi piper şi adaugă parmezan.

3. Toacă busuiocul şi pune-l într-un bol împreună cu pesmetul şi paprika, apoi condimentează cu ulei, sare şi piper.

4. Decojeşte vinetele şi taie-le în bucăţi dreptunghiulare de aproximativ 1,5 cm grosime.

5. Introdu bucăţile dreptunghiulare în făină şi apoi în oul bătut.

6. Apoi trece bucăţile de vinete prin pesmet, apăsând uşor pentru a te asigura că acesta aderă la suprafaţa vinetelor, şi aşază-le pe farfuria Crisp.

7. Introdu farfuria Crisp în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Crisp Fry şi setează durata de preparare pentru 14 minute şi 30 de secunde.

8. Serveşte fierbinte cu roşiile cherry pasate şi parmezan după ce ai încălzit în cuptorul cu microunde la 750 W timp de 1 minut.