Foietaj sărat cu somon în stil mediteranean

Timp de pregătire
25 minute
Timp de gătire
Chefplus: 25 de minute
Supreme: 25 de minute
Un aperitiv delicios sau un fel de mâncare unic gustos, care poate fi descris pur şi simplu ca o plăcintă sărată irezistibilă cu somon, dovlecei şi brânză Robiola.

Ingrediente

  • 1 frunză mentă
  • 1/2 căţel usturoi
  • 2 ouă
  • 2 dovlecel
  • 1 frunză cimbru
  • 1 frunză busuioc
  • un vârf de cuţit piper alb
  • 120 g aluat de foietaj, întins
  • 50 g somon afumat
  • 120 g robiola (brânză moale italiană)
  • 1 frunză arpagic
pași

1. Toacă fin toate ierburile aromatice şi pune-le într-un bol.

2. Adaugă brânza Robiola, ouăle, sarea şi piperul, şi somonul tăiat bucăţi.

3. Adaugă dovleceii tăiaţi felii subţiri.

4. Aşază aluatul de foietaj în farfuria Crisp după ce ai îndepărtat ambalajul acesteia.

5. Adaugă umplutura şi pliază marginile spre interior.

6. Introdu în cuptorul cu microunde, selectează modul de preparare cu ventilaţie şi setează temperatura la 190 °C pentru 30 de minute.

7. Odată finalizată prepararea, scoate din cuptorul cu microunde şi taie sub formă de discuri, asezonează ornând cu penseta florile comestibile şi ierburile aromatice proaspete, apoi serveşte.