Merluciu cu crustă de pesmet şi ierburi aromatice mediteraneene

Timp de pregătire
20 minute
Timp de gătire
Chef plus: 11 minute
Supreme: 13 minute
Merluciu gătit delicat astfel încât să formeze o crustă gustoasă la suprafaţă, menţinând în acelaşi timp interiorul suculent, datorită modului de preparare inovator Crisp Fry.

Ingrediente

  • un vârf de cuţit sare
  • 1 lămâie
  • 1 căţel usturoi
  • 2 frunze pătrunjel
  • 2 frunze cimbru
  • 2 frunze busuioc
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 500 g file de merluciu
  • 200 g pesmet
  • 2 frunze măghiran
  • un vârf de cuţit piper alb
pași

1. Toacă toate ierburile aromatice, usturoiul şi coaja de lămâie, şi pune-le într-un bol împreună cu pesmetul.

2. Adaugă ulei, sare şi piper.

3. Taie merluciul în bucăţi groase de aproximativ 1 deget pe care le vei trece apoi prin pesmet, apăsând uşor pentru a te asigura că acesta aderă la suprafaţa peştelui.

4. Aşază fileurile pe farfuria Crisp specială.

5. Introdu farfuria Crisp în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Fry Crisp şi setează durata de preparare pentru 13 minute.

6. Odată peştele gătit, serveşte-l cu ierburile aromatice rămase amestecate cu ulei pentru a forma sosuri cremoase şi asezonează cu flori comestibile.