Tarta cu spanach si ricotta

Timp de pregătire
0 minute
Timp de gătire
12 minute

Ingrediente

  • 1 ou
  • - piper
  • 30 g parmezan
  • - nucșoară
  • 500 g foietaj
  • 500 g spanac congelat
  • 300 g ricotta sărată
  • 3 spoonfuls caster sugar
  • 30 g pecorino
  • 5 felii de brânză topită
  • 2 linguri de pesmet
pași

1. Fierbe spanacul și stoarce apa; toacă-l mare și adăugă ricotta, oul, brânza, sarea, piperul și nucșoara. Amestecă bine.

2. Presărară pesmetul pe farfuria pentru funcția „crisp”, tăie foietajul în două și rulează o jumătate peste platou, lăsându-l mai gros la margini.

3. Acoperă aluatul cu feliile de brânză și toarnă amestecul de spanac și brânză deasupra. Acoperă cu foietajul rămas, lipește marginile unele de altele, înțeapă cu o furculiță și unge cu gălbenușul diluat cu puțin lapte. Coace timp de 12 minute cu funcția „crisp”.