Tarta de mere

Timp de pregătire
15 minute
Timp de gătire
8 minute

Ingrediente

  • 60 g unt
  • 200 g făină
  • 3 mere
  • 100 g zahăr
  • - puțin lapte
  • 1 ou întreg
  • 1 gălbenuș
  • ½ plic praf de copt
  • - puțină sare
pași

1. Toarnă făina pe suprafața de lucru și adaugă oul, untul, zahărul, praful de copt și puțină sare; Amestecă toate ingredientele, adaugă laptele astfel încât toate ingredientele să se combine bine. Amestecă până când aluatul devine omogen.

2. Curăță merele și taie-le în felii subțiri.

3. Gresează farfuria pentru funcția „crisp” și presară pesmetul. Toarnă aluatul pe farfurie și adaugă merele, începând de la margini, către centru. Presară zahărul și lasă la cuptor 9-10 minute, folosind funcția „crisp”.