Mousse de ciocolată în două culori realizat cu ajutorul plitei pe inducție Whirlpool i100

Timp de pregătire
75 minute
Timp de gătire
20 minute
O rețetă cu ciocolată, un ingredient bun pentru mintea și corpul nostru, datorită puterii sale de a elibera o senzație naturală de bine, perfectă pentru a fi experimentată și împărtășită.

Ingrediente

  • 100 g Tabletă de ciocolată neagră
  • 100 g Tabletă de ciocolată albă
  • 200 ml Frișcă proaspătă
  • 30 g Zahăr pudră
  • 1 Coajă de portocală
  • 1 pliculeț Şofran
  • 8 buc Pistiluri de șofran pentru a decora
pași

1. Pornește plita pe inducție Whirlpool i100, apoi apasă butonul „6th Sense” și selectează funcția Topire de pe display.

2. Așază o tigaie pe plită și pornește funcția apăsând „OK"

3. Pune tableta de ciocolată neagră în tigaie și lasă-o să se topească complet

4. Procedează la fel și cu tableta de ciocolata albă

5. Într-un castron bate smântâna cu zaharul până devine pufoasă și apoi pune-l deoparte

6. Într-un bol se toarnă ciocolata neagră, se adaugă jumătate din smântână și se amestecă ușor

7. În al doilea bol adăugăm ciocolata albă, smântâna rămasă și amestecăm ușor

8. Adaugă coaja de portocală rasă peste ciocolata neagră

9. Adaugă șofranul peste ciocolata albă și amestecă bine

10. Toarnă mousse-ul de ciocolată neagră în pahare, apoi mousse-ul de ciocolată albă și la final pe cel de șofran

11. Se ornează cu o felie de coajă de portocală și pistiluri de șofran

12. Răcește mousse-ul timp de cel puțin o oră înainte de servire