Supa de rosii

Timp de pregătire
33 minute
Timp de gătire
0 minute

Ingrediente

  • 750 g roșii coapte
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingură sos de roșii
  • 1 morcov, tocat mărunt
  • 500 ml supă de legume sau pui
  • 1 linguriță de zahărl
pași

1. Crestează roșiile și lasă-le în cuptor la 750 W timp de 6-8 minute, până când se decojesc ușor. Curăță și taie roșiile în cuburi.

2. Toarnă uleiul, ceapa și usturoiul într-o tavă care poate fi utilizată în cuptorul cu microunde. Dă la cuptor 3-4 minute la 750 W.

3. Adaugă zahărul în timp ce amesteci. Acoperă și dă la cuptor 8-10 minute, la 750 W. Amestecă până când capătă o consistență fină, cremoasă.

4. Toarnă supa și lasă vasul neacoperit timp de 5-6 minute la 750 W. Opțional, adaugă frunze proaspete de busuioc și piper măcinat, sau bate câteva ouă și adaugă-le în supă înainte de a servi.