De ce designul scandinav poate relaxa o minte ocupată

Articol din categoria: Design interior - octombrie 2022
  • Copiază link-ul în clipboard
Femeie scandinava care se relaxează în bucătăria sa cu o cană de ceai proaspăt
Produs asociat:
Designul gamei W Collection de la Whirlpool
Află mai mult

Timp de lectură: 2 minute

Estetica scandinavă este conturată în jurul echilibrului dintre funcționalitatea și designul unei case. Casele noastre pot fi atât frumoase, cât și practice, fără să ne simțim aglomerați. Oferind caselor noastre un spațiu organizat și un decor din piese atemporale ajută la relaxarea unei minți ocupate.

Utilizarea culorilor deschise

De unde a venit filozofia? Casele nordice tradiționale erau adesea întunecate din cauza iernilor lungi, de aceea a fost important să se adauge culori deschise pentru a echilibra acest lucru. Istoric, casele au fost, de asemenea, mici, așa că a fost nevoie de mobilier simplist, în stil minimalist, care nu a ocupat prea mult spațiu sau nu a absorbit lumina. Din anii '50 a existat o creștere în ceea ce privește abordarea stilului nordic, iar tot mai mulți oameni au descoperit beneficiile unui design mai aproape de conexiunea cu natura.

5 sfaturi pentru a crea o casă liniștitoare, în stil scandinav

Principiile de bază ale simplității și practicilor asociate cu o estetică frumoasă sunt încă importante astăzi pentru a crea o casă care să aibă un impact pozitiv asupra bunăstării noastre. Cine nu ar dori să închidă ușa și să se simtă relaxat instantaneu? Iată primele 5 sfaturi pentru început:

 

  1. Folosește culori neutre. Culori calde, precum alb, gri și bej pentru a optimiza lumina naturală din casa ta și a crea un spațiu mai relaxant acasă.
  2. Ia în considerare lemnul natural, ușor. Conectează interiorul casei tale la natură folosind lemn natural, cum ar fi fag, frasin și stejar. Această legătură este importantă pentru a ajuta la crearea unui mediu propice relaxării și pentru încălzirea unei palete de culori neutre.
  3. Selectează forme și stiluri atemporale. Designul scandinav se concentrează pe cumpărarea de piese de mobilier cu picioarele conice și curbe subtile. Aceste forme mai organice și mai moi sunt mai plăcute pentru ochii noștri decât linii dure, contondente și, totodată, vor fi întotdeauna la modă. Dacă poți, investește într-o piesă centrală care poate acționa ca un punct focar într-o cameră, poate un scaun, deoarece există atât de multe pictograme de design aici!
  4. Concentrează-te pe spațiile aerisite, mai puțin înseamnă mai mult. Liniile curate, simple sunt baza acestui stil de design. Cu vieți ocupate, casele noastre trebuie să se simtă fix opusul și, o abordare mai minimalistă poate ajuta la relaxare și la eliberarea stresului. Evită mobilierul voluminos și suprafețele aglomerate în favoarea mobilierului mai simplu cu câteva accesorii care îți dau o stare de bine.
  5. Importanța texturii. Într-un spațiu minimalist trebuie să iei în considerare textura pentru a adăuga căldură și confort. Fără aceasta, casa ta se poate simți puțin rece și neprimitoare. Decorează canapeaua și patul cu perne din materiale variate, dar păstrează culorile neutre, astfel încât camera să se simtă omogenă. Adaugă un covor pe podelele din lemn pentru a absorbi sunetul și a-ți oferă acea senzație confortabilă, sub picioare.

Designul scandinav poate ajuta cu adevărat starea ta de bine acasă, fiind un stil reconfortant, minimalist, care te ajută să te relaxezi după o zi aglomerată. Ești gata să îmbrățișezi stilul nordic?

Bun venit la Whirlpool! Pentru noi, confortul începe acasă.


Articol scris pentru Whirlpool de Katie Seidler, designer de interior

Produs asociat:
Designul gamei W Collection de la Whirlpool
Produsele Whirlpool din gama W Collection au un aspect inedit, cu o estetică minimalistă, contemporană și cea mai avansată tehnologie pentru rezultate desăvârșite.
Află mai mult
Produs asociat:
Designul gamei W Collection de la Whirlpool
Produsele Whirlpool din gama W Collection au un aspect inedit, cu o estetică minimalistă, contemporană și cea mai avansată tehnologie pentru rezultate desăvârșite.
Află mai mult