Sustenabilitate? Înfloreşte între pereţii propriei locuinţe!

Articol din categoria: Sfaturi utile - mai 2022
  • Copiază link-ul în clipboard
Mașină de spălat rufe Whirlpool cu economii de apă, timp și energie
Tehnologie asociată:
Funcția SteamRefresh a maşinii de spălat rufe Whirlpool
Află mai multe

Timp de lectură: 3 minute

Conștința ecologică, etică şi reducerea consumerismului. Aceştia sunt pilonii unei unei vieţi care respectă Pământul şi resursele sale. Eliminarea risipei şi reducerea consumului nenecesar, înăuntrul şi în afara casei, sunt esenţiale pentru promovarea sustenabilităţii şi protejarea resurselor planetei. În acelaşi timp, înlăturarea lucrurilor inutile te ajută şi să-ţi reorganizezi spaţiul astfel încât să fie potrivit pentru tine şi pentru nevoile tale, cum ar fi confortul şi o stare de bine acasă.

Cu tehnologia potrivită, sustenabilitatea este la îndemână

Reducerea consumului nu înseamnă să renunţi la confort: trebuie să utilizezi în permanenţă optim resursele disponibile.
Noi, cei de la Whirlpool, suntem conştienţi că în prezent economisirea energiei şi reducerea tuturor tipurilor de risipă se numără printre priorităţile unei vieţi sustenabile, în aceeaşi măsură cu dorinţa de a te simţi confortabil şi liniştit acasă. De aceea, proiectăm electrocasnice care utilizează tehnologii avansate pentru a facilita tranziţia verde în casa ta şi pentru a te însoţi în viaţa cotidiană într-un mod practic, confortabil şi eficient.

Reducerea risipei de alimente este posibilă

Conform estimărilor publicate de Comisia Europeană, în fiecare an sunt generate 88 de milioane de tone de alimente care sunt risipite, ceea ce are un impact major asupra emisiilor de CO2. Dar poţi să te implici în lupta împotriva risipei de alimente acordând atenţie acţiunilor tale zilnice, precum verificarea etichetelor alimentelor şi asigurarea că vei consuma mai întâi produsele care se apropie de data expirării.
Sunt multe lucruri de avut în vedere şi până şi cea mai atentă persoană poate fi uneori distrasă. De aceea, tehnologia potrivită poate completa obiceiurile bune şi poate face viaţa mai uşoară şi mai sănătoasă. 

FreshBox+ şi 6TH SENSE Fresh Control: aliaţii împotriva risipei de alimente

De exemplu, sertarul Fresh Box+ din frigiderele Whirlpool optimizează depozitarea fructelor şi legumelor pentru până la 15 zile (1). Cum? Prin faptul că îţi permite să reglezi nivelul de umiditate din interiorul compartimentului, în funcţie de conţinutul acestuia. Astfel, proprietăţile fructelor şi legumelor sunt păstrate la un nivel optim de prospeţime un timp mai îndelungat.

Pentru a favoriza conservarea mai eficientă a alimentelor, Whirlpool a creat de asemenea sistemul Fresh Control cu AL 6-LEA SIMȚ, care intervine automat pentru a restabili temperatura ideală în interiorul frigiderului în urma unor schimbări bruşte (de exemplu, deschiderea uşii şi/sau umplerea frigiderului). Acest lucru ajută la menţinerea unui mediu optim pentru o prospeţime mai îndelungată a alimentelor.
 

Economisirea apei: o resursă nepreţuită

Probabil v-aţi format deja bunul obicei de a nu sta mai mult decât este necesar la duş şi de a opri robinetul în timp ce vă spălaţi pe dinţi sau vă radeţi. Poţi economisi până la 6 litri de apă pe minut făcând aceste acţiuni.

Cum poţi să optimizezi mai mult consumul de apă acasă?
Obişnuieşte-te să îţi planifici spălatul rufelor şi al vaselor la capacitate maximă şi folosește mai des programele de spălare ECO
Monitorizează-ţi sistemele şi încearcă să repari cât mai curând posibil robinetele şi conductele care prezintă scurgeri. 
Şi în acest caz, tehnologia este o resursă valoroasă pentru a ajuta la simplificarea gestionării apei acasă. De exemplu, tehnologia WaterSave a mașinii de spălat rufe Whirlpool Supreme Silence este concepută pentru a garanta economii de apă extraordinare: până la -59% (2) de apă utilizată la fiecare ciclu (-38 de litri per spălare). Cum funcţionează? Pompa de recirculare este activată în faza de clătire: sunt obţinute rezultate de clătire perfecte prin pulverizarea apei direct pe rufe, în locul umplerii tamburului. Astfel, este posibilă utilizarea unei cantităţi mai mici de apă şi garantarea unor rezultate de clătire excepţionale, fără reziduuri de săpun.

Haine mereu curate: fără risipă și prospeţime maximă datorită funcţiilor Autodose şi SteamRefresh

Maşinile de spălat rufe Supreme Silence de la Whirlpool au Tehnologia AL 6-LEA SIMȚ.
Încarci maşina de spălat rufe, iar un sistem inedit de senzori are grijă de restul. Această tehnologie detectează în mod automat cantitatea de rufe şi calculează cantitatea de apă necesară.

Rezultatul? Până la 45% energie şi 60% apă economisite (3) la fiecare spălare, garantând în continuare performanţe optime de spălare. Mai mult, este de asemenea posibilă reducerea poluării datorită funcţiei Autodose. Aceasta detectează cantitatea optimă de detergent necesară pentru fiecare spălare, pentru evitarea consumului excesiv. Astfel, fiecare spălare devine mai rentabilă şi se elimină riscul ca reziduuri de detergent să rămână pe haine. La fiecare spălare, economiseşti detergent în proporţie de 30%(4): bucură-te de 26 de spălări(5) perfecte, fără nicio reumplere! 

Şi ce se întâmplă când hainele au fost purtate, dar nu au nevoie de o spălare?

Programul Steam Refresh utilizează numai abur (în locul zecilor de litri de apă necesari pentru o spălare obişnuită) şi durează doar 20 de minute. Cum funcţionează? 

Maşina de spălat rufe generează un flux de abur care penetrează fibrele, eliminând mirosurile neplăcute şi cutele(6) hainelor, cu un consum extrem de redus. 

Ce zici, eşti gata să reduci risipa şi să integrezi sustenabilitatea în rutina ta?

Bun venit la Whirlpool! Pentru noi, confortul începe acasă. 

(1) Pe baza pierderii în greutate şi calității vizuale, luând în considerare fructe şi legume obişnuite. Testare internă.

(2) Testat la programele Încărcare completă 45 min, Bumbac, Mixte şi ECO 40-60, cu şi fără funcţiile WaterSave şi tehnologia Al 6-LEA SIMȚ | versiunea scurtă: *Testat la programul ECO 40-60 cu şi fără funcţiile WaterSave şi tehnologia Al 6-LEA SIMȚ.

(3) Testat pe bumbac la programul Eco 40-60 şi Bumbac la 40°, cu sau fără funcţia Al 6-lea simţ, economisirea depinde de programul utilizat şi de tipul încărcăturii. Valabil numai pentru modelele din clasa energetică A.

(4) În comparaţie cu dozajul recomandat al majorităţii detergenţilor lichizi (concentraţi) din comerţ.

(5)La o cantitate de detergent lichid de 35 ml în sertar, cu o încărcătură de rufe de 5 kg (sarcină normativă de bumbac conform standardului IEC 60456) și o concentrație de detergent de 4X (Mid 20<ml<35)

(6) Rezultatele pot varia în funcţie de ţesături. 

Tehnologie asociată:
Funcția SteamRefresh a maşinii de spălat rufe Whirlpool
Economiseşte apă, timp şi energie datorită funcției SteamRefresh care redă prospeţimea hainelor tale, evitând spălările inutile. Cu mai puţin de două pahare de apă şi în doar 20 de minute.
Află mai multe
Tehnologie asociată:
Funcția SteamRefresh a maşinii de spălat rufe Whirlpool
Economiseşte apă, timp şi energie datorită funcției SteamRefresh care redă prospeţimea hainelor tale, evitând spălările inutile. Cu mai puţin de două pahare de apă şi în doar 20 de minute.
Află mai multe