Feng Shui: Cum să îmbini arta chinezească în bucătărie

Articol din categoria: Design interior - octombrie 2023
  • Copiază link-ul în clipboard
Feng Shui: Cum să îmbini arta chinezească în bucătărie
Produse din aceeași gamă:
Gama W Collection de la Whirlpool
Află mai multe:

Timp de lectură: 3 minute

Bucătăria este numită și inima unei case. Acolo petrecem timp prețios împreună cu cei dragi. Încercăm rețete inedite și savurăm mese delicioase, iar pentru ca acestea să fie efectuate într-un mod practic, spațiul din bucătărie trebuie să fie cât mai bine organizat. Din acest motiv, am pregătit câteva sfaturi simple și ușor de pus în practică pentru a-ți organiza bucătăria și a avea un spațiu cât mai primitor.

Unde începe organizarea?

Fiecare cameră din casă are o piesă de mobilier care are rolul de protagonist. Într-o bucătărie în care frigiderul este încorporat, vedeta este plita pe inducție din gama W Collection datorită designului său elegant și modern. Întreaga gamă Whirlpool W Collection poate fi caracterizează printr-o estetică minimalistă și un aspect curat.

Într-un scenariu ideal, în special într-o bucătărie open-space, spațiul va fi împărțit în zone distincte care determină unde are loc pregătirea meselor, gătirea, spălarea alimentelor și servirea preparatelor. Plita pe inducție va avea un spațiu dedicat pe o insulă de bucătărie de înaltă calitate pentru a-ți oferi tot spațiul necesar pentru a găti preparatele tale preferate. Știm că acest lucru nu este întotdeauna posibil, deoarece multe bucătării vin deja cu un spațiu delimitat.

În orice caz, pentru organizarea bucatariei tale, fie ea mică sau mare, este recomandat ca electrocasnicele care se încălzesc să nu fie apropiate de cele care răcesc, atât din motive de siguranță, cât și pentru o funcționare optimă a acestora.

Pe lângă stabilirea spațiului pentru electrocasnice, punctul de plecare atunci când vine vorba despre organizarea bucătăriei ar trebui să fie modul în care o folosești. Dacă ești pasionat de arta culinară sau îți place să prepari paste și pâine, este important să ai un blat de lucru mai spațios. Dacă ești pasionat de cești, căni și boluri, este important să ai spații de depozitare sigure pentru aceste articole.

Care este culoarea potrivită pentru bucătărie?

Pentru pereții bucătăriei, principala recomandare este să mergi pe culori foarte deschise, precum alb sau bej. Aceste culori oferă simplitate, dar și elegantă și un aer proaspăt și curat.

De asemenea, poți folosi culoarea în detaliile decorative și ustensilele tale. Roșu, galben, violet și albastru pot fi utilizate pentru a oferi o pată de culoare și lumină în bucătăria ta.

Acestea sunt însă câteva sfaturi și nu vă împiedică să alegeți o culoare puternică pentru pereți, combinată cu obiecte de decor simple și în culori deschise. Sau chiar combinații mai îndrăznețe, un dialog de culori puternice.

Lumina potrivită în bucătărie?

Iluminatul bucătăriei este esențial pentru fluiditatea acestui spațiu, așa că ideal este să ții ferestrele deschise și draperiile trase pe tot parcursul zilei. Pe lângă asta, este important să investim într-un sistem calitativ de iluminare, cu lumini albe fluorescente, care oferă o atmosferă ambiantă. Astfel, vei avea o mai bună vizibilitate în fiecare colț al bucătăriei, în orice moment al zilei.

Organizarea bucătăriei necesită spații de depozitare

Cel mai important aspect atunci când organizezi o bucătărie este să te gândești la o structură bună de dulapuri sau rafturi, acestea fiind cele care îți vor ușura viața, în fiecare zi. Este important să ai o structură bună pentru a depozita articolele pe care nu le folosești atât de des, precum și articolele care necesită îngrijire specială.

În plus, alimentele au nevoie de un spațiu de depozitare protejat de lumină și umidiate excesivă. Până la urmă, niciodată nu sunt prea multe spații de depozitare. Cu toate acestea, este, de asemenea, important să înțelegi structura bucătăriei tale, astfel încât dulapurile să nu creeze acea senzație de spațiu mai mic.

Bucătăria este un spațiu circulat, unde se pregătesc mesele și au loc multe alte activități casnice, așa că aceasta trebuie să fie un spațiu îngrijit și plin de afecțiune. Investește în flori, rame foto, magneți simbolici și alte articole care au valoare emoțională pentru tine și familia ta.

Organizarea bucătăriei înseamnă și transformarea acesteia într-un spațiu primitor. Acest lucru va avea un impact pozitiv și asupra diferitelor aspecte ale vieții tale de zi cu zi.

Produse din aceeași gamă:
Gama W Collection de la Whirlpool
Electrocasnicele din gama W Collection îmbină designul minimalist, contemporan cu tehnologiile avansate pentru o performanță ridicată și experiențe fără efort.
Află mai multe:
Produse din aceeași gamă:
Gama W Collection de la Whirlpool
Electrocasnicele din gama W Collection îmbină designul minimalist, contemporan cu tehnologiile avansate pentru o performanță ridicată și experiențe fără efort.
Află mai multe: