Reducerea zilnică a stresului și cum să-ți găsești Zenul interior

Articol din categoria: Starea ta de bine - octombrie 2022
  • Copiază link-ul în clipboard
Bărbat care se relaxează pentru a reduce nivelul de stres
Tehnologie asociată:
Tehnologia Zen Inverter
Află mai mult

Timp de lectură: 2 minute

Într-o epocă în care e-mailurile se pot strecura pe lângă noi în orice moment al zilei, iar lista de activități este la fel îngrămădită ca vasele din chiuvetă, este mai important ca niciodată să-ți oferi timp pentru a te relaxa. Când te simți mai puțin încordat, corpul tău eliberează tensiunea, dormi mai bine și, în general, te vei simți mai fericit și mai plin de viață. Cine nu vrea să se simtă mai odihnit? Având în vedere acest lucru, am venit cu câteva sfaturi de bunăstare pentru a te ajuta să te relaxezi acasă.

Recunoașterea cauzelor tale de stres

Toată lumea face față diferit provocărilor vieții, dar, odată ce recunoaștem că stresul este doar temporar, putem lucra la canalizarea Zenului nostru interior! Pentru început, trebuie să găsim ceea ce generează sentimentele noastre. Apariția stresului are mulți factori, inclusiv relațiile personale și cele cu părinții, viața noastră profesională și termenele stricte, problemele financiare și chiar sănătatea noastră. Recunoașterea cauzelor este primul pas în călătoria spre ameliorarea stresului zilnic.
Stresul se poate manifesta în diferite moduri fizice sau psihologice. Învățarea modului în care îți poți relaxa mintea și implementarea tehnicilor de relaxare, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru tine. Uneori, cel mai productiv lucru pe care îl poți face este să stai, să îți acorzi timp și să lași deoparte lucrurile nesemnificative care îți tulbură echilibrul interior.

Exerciții fizice și stresul

Exercițiile fizice ajută la detensionare? Absolut. Exercițiile fizice eliberează endorfine și reduc nivelul de cortizol, adrenalină sau hormonii de stres.
Când te simți stresat acasă, petrecerea a 10 minute pe zi întinzându-ți mușchii rigizi, sau 20 de minute într-o plimbare rapidă în jurul blocului pot face minuni. Chiar și zilnic, mișcarea corpului te ajută să relaxezi mintea și, este esențial pentru un somn sănătos. Dacă poți combina aerul curat cu o formă de mișcare, vei adopta cea mai naturală formă de eliberare a stresului pe care o poți obține. Exercițiile fizice regulate chiar scad ritmul cardiac în repaus, ceea ce are multe beneficii pentru sănătate în sine.
Este cunoscut faptul că exercițiile fizice au beneficii asupra sănătății tale fizice, dar poate face lucruri uimitoare și pentru sănătatea ta mintală!

Îmbrățișează pacea și liniștea

A învăța să ne bucurăm de momente de liniște în pasul nostru este esențial pentru a trăi o viață mai lipsită de stres. Zgomotul și liniștea pot avea un impact neașteptat asupra bunăstării noastre, în timp ce stăm liniștiți, dăm corpului și minții șansa de a se sincroniza din nou unul cu celălalt. Permite creierului să proceseze ceea ce se întâmplă în fiecare zi și astfel ajuți la îmbunătățirea capacității de concentrare și memorie. Dacă poți, găsește 20 de minute pentru a fi doar în propria ta zonă de bunăstare.
Relaxarea acasă este cheia pentru a-ți găsi zen-ul interior. Poate că investiția într-o mașină de spălat rufe silențioasă sau detoxifierea digitală seara, pentru a te deconecta de lumea exterioară, vor ameliorarea stresul și te vor ajuta să te relaxezi.

Beneficiile râsului

Cu toții suntem vinovați de asta - uneori, din cauza stresorilor noștri ajungem să-i neglijăm pe cei dragi, dar timpul alături de familie și prieteni este mai important ca niciodată atunci când ne simțim stresați. Vorbind despre probleme cu ceilalți putem ajuta la eliberarea stresului și chiar la descoperirea unei noi perspective asupra lucrurilor. 
Timpul petrecut în compania celor dragi ne permite să vedem partea mai plăcută a vieții. Râsul poate consolida relațiile și chiar poate ameliora tensiunea fizică din corpul nostru. îți amintești de endorfine - substanțele chimice ce dau o stare de bine? Nu numai că sunt eliberate în corp atunci când râdem, dar serotonina - starea de spirit și oxitocina - hormonul iubirii, ies să se joace și ele.
Indiferent dacă stai cu familia ta făcând o activitate comună, cum ar fi gătitul, sau combinând exercițiile fizice și petrecerea timpului în natură cu cel mai bun prieten blănos, poți învăța să-ți îmbrățișezi Zen-ul interior.

Învățarea de a te deconecta este o călătorie care începe acasă. Găsind o activitate care ne dă energie și profitând de liniște, fie că gătim cu atenție sau ne punem telefoanele pe modul silențios, sau pur și simplu râdem cu cei dragi, putem să ne bucurăm de fiecare zi și să ne eliberăm de stres.


Bun venit la Whirlpool! Pentru noi, confortul începe acasă.

Tehnologie asociată:
Tehnologia Zen Inverter
Bucură-te de liniștea din bucătăria ta și de performanțe optime, datorită motorului inverter a compresorului din gama noastră de combine frigorifice
Află mai mult
Tehnologie asociată:
Tehnologia Zen Inverter
Bucură-te de liniștea din bucătăria ta și de performanțe optime, datorită motorului inverter a compresorului din gama noastră de combine frigorifice
Află mai mult