Cititul sau ascultarea muzicii acasă: timp preţios dedicat ție

Articol din categoria: Starea ta de bine - mai 2022
  • Copiază link-ul în clipboard
Bărbat care citește pentru a scăpa de stres și a se relaxa
Tehnologie asociată:
Funcția NaturalDry a maşinii de spălat vase Whirlpool
Află mai multe

Timp de lectură: 3 minute

Acasă este locul ideal pentru delectarea cu activităţi precum muzica şi cititul. Cititul cărţilor şi ascultarea muzicii fac deja parte din rutina ta zilnică? Sau încă nu ai început să dedici timp acestor activităţi? Iată câteva motive întemeiate pentru a le include (sau a le păstra) în rutina ta: merită!

De ce ascultarea melodiilor preferate şi cititul sunt activităţi ideale pentru relaxarea acasă?

Este esenţial să-ţi faci timp pentru tine, deşi uneori pare o misiune imposibilă să te poţi deconecta cu adevărat şi să te bucuri în locuinţa ta. Dar cititul şi muzica ne pot ajuta să ne relaxăm într-un mod plăcut şi uneori chiar surprinzător. Cum?
Pe de o parte, acestea aduc un plus de energie și exotism orelor de relaxare petrecute acasă, iar pe de altă parte, reuşesc să ne conecteze cu cea mai autentică şi profundă parte a noastră. 
Da, muzica şi cărţile au această dublă putere: aduc un suflu de voioşie vieţii cotidiene, făcând-o să strălucească datorită unei conştientizări noi, speciale. 

Hai să încercăm să înţelegem importanţa acestora în rutina zilnică.

Pentru că sunt metode eficiente de eliminare a stresului

Atât muzica, cât şi cititul, acţionează ca metode puternice de eliberare a stresului. Ascultarea muzicii preferate sau cufundarea într-o carte bună timp de jumătate de oră îţi va reduce rapid nivelul de stres. Prin urmare, când ajungi acasă, acordă-ţi un timp pentru a te relaxa şi a-ţi reîncărca bateriile ascultând muzica favorită, pentru a te ajuta să prepari o cină grozavă. Iar după cină, în timp ce aştepţi ca maşina de spălat vase să termine de spălat? 
Relaxează-te cu o lectură bună - aceasta te va ajuta să te relaxezi şi să adormi uşor când e timpul de culcare.  

Pentru că activează empatia şi introspecţia

Cititul, mai ales de beletristică, ajută la dezvoltarea empatiei (bine-cunoscuta abilitate de a te pune în locul celorlalţi!). Este de asemenea o modalitate minunată de a învăţa să privim în interiorul nostru şi de a ne cunoaşte mai bine
Ascultarea pieselor unor interpreţi/compozitori, artişti şi formaţii talentate ajută de asemenea la dezvoltarea introspecţiei. 

Ţi s-a întâmplat vreodată să citeşti un roman sau să asculţi cuvintele unui cântec şi să te gândeşti: „Hei, parcă vorbeşte chiar despre mine!”?

Aşa este: datorită beletristicii şi cântecelor, putem întâlni poveşti, personaje şi cuvinte în care ne regăsim, care ne inspiră şi chiar care ne ajută să trăim cu mai multă serenitate, exact la fel ca manualele cele mai celebre de dezvoltare personală.
Aşază-te comod pe canapea, pune-ţi căştile sau cufundă-te în paginile unei povestiri - se prea poate că vei sfârşi prin a te simţi mai bine! 
 

Pentru că sunt spaţii ale libertăţii şi explorării

Când alegi ceva de ascultat sau de citit, îţi poţi îngădui 100% plăcerea de a alege exclusiv în funcţie de gusturile tale şi de nevoile momentului, fără compromisuri. Nu trebuie să-i faci plăcere niciunei alte persoane. 
Suntem liberi să redescoperim vechi pasiuni, cum ar fi cărţi sau albume preferate din trecut, sau să abordăm genuri literare şi sunete complet noi. 

Nu este exclus să descoperi vreo pasiune neaşteptată.

De exemplu, chiar dacă nu îţi place în mod deosebit poezia, ai putea fi surprins de haikuurile japoneze. Sau, ca iubitor de rock, ai putea fi captivat de farmecul voluptuos al muzicii bossa nova şi jazz (recomandare: dacă doreşti să te apropii de aceste sunete, ascultă-le în surdină când găteşti - sunt grozave pentru momente creative în faţa aragazului!). 

Cărţile şi muzica sunt aliaţi de nepreţuit pentru a „scutura praful de pe rutina cotidiană”, care ne deschid noi orizonturi fără a părăsi salonul. 
În plus, dacă îndrăgeşti obiectele fizice, cărţile şi albumele vor deveni în cele din urmă o parte integrantă a decorului tău, făcând locuinţa şi mai confortabilă şi inedită.

Eşti gata să adaugi nota minunată a muzicii şi cărţilor momentelor pe care vrei să le dedici propriei persoane?

Bun venit la Whirlpool! Pentru noi, confortul începe acasă.

Tehnologie asociată:
Funcția NaturalDry a maşinii de spălat vase Whirlpool
Funcția NaturalDry îţi permite să te bucuri de cartea sau cântecul preferat fără întreruperi, datorită deschiderii automate a uşii la sfârşitul programului de spălare, garantând o uscare mai bună şi mai naturală.
Află mai multe
Tehnologie asociată:
Funcția NaturalDry a maşinii de spălat vase Whirlpool
Funcția NaturalDry îţi permite să te bucuri de cartea sau cântecul preferat fără întreruperi, datorită deschiderii automate a uşii la sfârşitul programului de spălare, garantând o uscare mai bună şi mai naturală.
Află mai multe