Cum să îți relaxezi mintea pentru a combate stresul

Articol din categoria: Starea ta de bine - decembrie 2022
  • Copiază link-ul în clipboard
Femeie care se bucură de un nivel redus de stres datorită practicării metodelor de relaxare a minții.
Tehnologie asociată:
Tehnologia Chef Control a plitelor pe inducție Whirlpool
Află mai multe

Timp de lectură: 2 minute

Pentru a reduce nivelul de stres din vieţile noastre, trebuie să ne relaxăm corpul şi mintea, activând astfel răspunsurile naturale şi spontane ale sistemului nostru nervos. Există mai multe metode pe care le putem încerca pentru a ne îndrepta în această direcţie: de la tehnici de respiraţie la practici de yoga, de la meditaţie la atenţie și conștientizare, în general, toate disciplinele care lucrează asupra bunăstării, dar mai ales asupra armoniei dintre minte şi corp.

Cum să prevenim stresul

Pentru mulţi dintre noi, relaxarea din viaţa de zi cu zi înseamnă cufundarea în canapea şi imersiunea într-un serial sau film, dar, din păcate, acestea reduc foarte puţin nivelul de stres. În schimb, pentru a activa starea de relaxare ca răspuns automat al corpului nostru este necesară stimularea stărilor profunde de relaxare într-un mod conștient. Pentru a reduce stresul, trebuie să reducem ritmul cardiac, tensiunea arterială şi, în acelaşi timp, mintea trebuie să fie prezentă şi să asculte, nu să fie asemenea unei „minţi de maimuţă”, aşa cum se întâmplă în viața de zi cu zi, când atenția zboară continuu de la un lucru la altul.

Cheia este să experimentăm

Atunci când alegem o disciplină de practicat, o aplicaţie pentru meditaţie pe care să o urmăm sau un specialist la care să apelăm, trebuie să ţinem cont de faptul că suntem diferiţi şi, prin urmare, avem nevoi diferite. Tehnica corectă este pur şi simplu cea care rezonează cel mai bine cu obiceiurile noastre, cu trăsăturile noastre de caracter. Din acest motiv, la început este posibil să încercăm practici cu care nu ne simţim confortabil, însă nu trebuie să ne oprim din experimentat, deoarece odată ce vom găsi metoda potrivită, vom avea parte de un beneficiu semnificativ în ceea ce priveşte reducerea stresului zilnic, se va îmbunătăți calitatea somnului, va crește dorința de acțiune și, totodată, nivelul de energie, oferind un sentiment mai puternic de echilibru şi bunăstare în general.

Începe această călătorie în căutarea unei practici sau a unei discipline pe care să te poţi baza, specifice ţie, indiferent dacă este vorba de utilizarea unui suport digital la domiciliu sau de apelarea la un centru specializat. Unele persoane vor căuta practici lente sau statice pentru a-şi găsi liniştea, altele vor avea nevoie de discipline energice sau plimbări active: ceea ce trebuie să rămână în centrul cercetării tale este o mişcare conştientă. Mintea care este prezentă acolo unde se deplasează corpul. 

Bun venit la Whirlpool! Pentru noi, confortul începe acasă.


Articol scris pentru Whirlpool de Federica Caronna,instructor de Vinyasa şi Yin Yoga, instructor de yoga concentrată pe traumă Somatic Competence® 


 

Tehnologie asociată:
Tehnologia Chef Control a plitelor pe inducție Whirlpool
Lasă funcția Chef Control să regleze nivelul de putere al plitei şi regăseşte-ţi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală!
Află mai multe
Tehnologie asociată:
Tehnologia Chef Control a plitelor pe inducție Whirlpool
Lasă funcția Chef Control să regleze nivelul de putere al plitei şi regăseşte-ţi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală!
Află mai multe