Aranjamente din flori uscate: artă florală străveche renăscută ca activitate manuală ce elimină stresul

Articol din categoria: Design interior - mai 2022
  • Copiază link-ul în clipboard
Femeie care atârnă aranjamente florale lucrate manual
Tehnologie asociată:
Funcția CrispFry a cuptorului cu microunde Whirlpool
Află mai multe

Timp de lectură: 3 minute

Aranjamentele din flori uscate sunt versatile şi estetice, fiind un element unic şi special printre nesfârşitele oferte de pe piaţa decoraţiunilor interioare contemporane. De ce? Deoarece arată frumos şi este extrem de relaxant să le faci!

Din grădină sau de pe terasă, frumuseţe şi serenitate pentru tine şi casa ta

Alegerea florilor uscate şi stabilirea celor mai potrivite combinaţii este o activitate creativă şi profund relaxantă. De unde să începi?

Pentru acest tip de aranjamente, poţi utiliza flori cultivate de tine în grădină sau pe terasă: va fi o plăcere să le păstrezi (şi să le admiri!) mai mult timp.
Nu te pricepi la grădinărit? Nu-ţi face griji: doar trebuie să faci rost de materiale deja uscate şi să dai frâu liber creativităţii combinând flori, crenguţe şi frunze. 

În pas cu natura, în armonie cu locul în care trăieşti

În ambele cazuri, practicarea acestei arte delicate te va menţine mai conectat cu natura şi în armonie cu spaţiile din locuinţa ta. Crearea unui aranjament din flori uscate pentru a da viaţă până şi celor mai ascunse colţuri îţi va oferi bucurie, relaxare şi satisfacţie. 

Regula de aur pentru a obţine un aranjament elegant? Alege flori în nuanţe delicate, neutre. Sau, pe de altă parte, dacă doreşti să impresionezi şi intenţionezi să obţii un efect surprinzător, optează pentru nuanţe care evocă culorile camerei în care urmează să fie aşezată compoziţia. 
 

Nu te limita la flori!

Cine dintre noi nu a experimentat emoţia de a usca o petală de trandafir între paginile unei cărţi? Trandafirii şi hortensiile sunt încă principalele protagoniste ale aranjamentelor din flori uscate.
Totuşi, în ultima perioadă, în cele mai creative buchete şi-au făcut apariţia plante mai exotice şi neobişnuite. Câteva exemple? Flori de bumbac şi eucalipt

Este de asemenea foarte la modă adăugarea de ierburi aromatice în aranjamente, acestea îşi păstrează parfumul chiar şi atunci când sunt uscate. Poţi de asemenea utiliza citrice şi, dacă ai chef să experimentezi, chiar şi anghinare.

Să punem în ramă natura, cu picturi realizate cu flori uscate!

Dacă eşti în căutarea a ceva mai creativ, poţi să usuci flori şi să le înrămezi. Acestea dau o atmosferă rafinată camerelor, iar pregătirea lor este un mod minunat de a petrece o după-amiază relaxantă şi de a te elibera de stres.

În mod tradiţional, aceste compoziţii sunt realizate fixând flori (dar şi frunze şi petale individuale) pe o bază din carton solid, hârtie din orez sau material textil care va fi pusă într-o ramă.  
De asemenea, poţi utiliza cadre unice, transparente din sticlă pentru a aranja flori şi frunze. Odată finalizată şi agăţată pe perete, compoziţia pare să plutească, umplând camera cu delicateţe şi frumuseţe! 

Un borcan plin cu flori sau o singură ramură într-o vază?

Te-ai gândit vreodată să-ţi decorezi baia punând mici borcănele din sticlă umplute cu petale, crenguţe, flori sau boboci uscaţi pe un raft? 

Este uşor de realizat, însă efectul este cu adevărat surprinzător. 
Sau încearcă să aranjezi câteva ramuri de flori de bumbac într-o vază mare transparentă: este o compoziţie simplă, dar arată deosebit de elegant şi este foarte plăcut de realizat. Alegerea formelor şi ajustarea lungimilor crenguţelor poate părea o activitate banală, dar, dimpotrivă, este extraordinar de relaxantă şi plăcută.

Ghirlande suspendate: un decor nepieritor reinventat

Ghirlandele din conifere agăţate pe uşă te duc imediat cu gândul la Crăciun? Într-adevăr, acestea evocă imediat o atmosferă festivă. Totuşi, în prezent, acestea reprezintă o tendinţă în decoraţiunile interioare care însoţeşte orice moment din an. 

Idei pentru o ghirlandă contemporană? Adaugă (sau înlocuieşte) elemente precum citrice uscate, ştiuleţi de porumb sau flori de fructe de pădure, conuri şi crengi de brad sau încearcă să realizezi o ghirlandă din flori şi frunze în stil gradient... poate un efect de curcubeu

Integrarea în casă a câtorva decorațiuni din flori uscate, realizate manual, îţi dă posibilitatea de a optimiza în mod creativ locuința ta, cu un twist interesant.

Eşti gata să creezi noi buchete care emană linişte şi căldură? 

Bun venit la Whirlpool! Pentru noi, confortul începe acasă. 

Tehnologie asociată:
Funcția CrispFry a cuptorului cu microunde Whirlpool
Funcţia CrispFry te ajută să te bucuri de prăjirea crocantă, cu foarte puţin ulei sau chiar fără ulei. Aceasta face alimentele gustoase, sănătoase şi este de asemenea un mod creativ de a usca florile!
Află mai multe
Tehnologie asociată:
Funcția CrispFry a cuptorului cu microunde Whirlpool
Funcţia CrispFry te ajută să te bucuri de prăjirea crocantă, cu foarte puţin ulei sau chiar fără ulei. Aceasta face alimentele gustoase, sănătoase şi este de asemenea un mod creativ de a usca florile!
Află mai multe