Spații verzi în casă, pentru a păstra aproape spiritul naturii

Articol din categoria: Design interior - mai 2022
  • Copiază link-ul în clipboard
Femeie care își arată cele mai frumoase plante de apartament
Tehnologie asociată:
Tehnologia Flexi Side a plitelor pe inducție Whirlpool
Află mai multe

Timp de lectură: 2 minute

Observarea acestora ne aduce serenitate, iar îngrijirea lor ne umple de satisfacţie: plantele sunt o resursă valoroasă pentru crearea unei stări de confort acasă. Prezenţa acestora ne face bine şi conferă frumuseţe şi personalitate locuinţei. Iată câteva tendinţe în materie de plante pentru locuința ta, cu câteva idei neobişnuite.

Seră de interior la tine pe balcon: plăcerea de a cultiva alimente organice

Tot mai mulţi oameni au devenit interesaţi de cultivarea plantelor care arată bine, dar sunt și gustoase, pe pervaz şi în balcon, precum şi în camerele din interiorul locuinţei. Dacă ai ferestre expuse la lumină multe ore pe zi, poţi cultiva ardei iuţi şi salată, care îşi etalează frumoasele frunze verzi decorative în ghivece. Doar dacă nu au suficientă lumină, poți utiliza lămpi unice, uşor de obţinut.

Acvacultură: cultivarea plantelor fără pământ

 

Acvacultura nu este doar o tendinţă, ci şi o tehnică naturală de cultivare care poate fi utilizată atât pentru plante ornamentale, cât şi pentru cele comestibile. Acvacultura nu utilizează solul, rădăcinile cresc într-un substrat de argilă, paie sau fibre, ori sunt scufundate direct în apă îmbogăţită cu substanţe nutritive. Acvacultura modernă se bazează adesea pe ghivece, lumini şi pe o tehnologie specială. Totuşi, plantele precum Anthurium pot fi îngrijite uşor, utilizând o metodă simplă de acvacultură pusă în practică acasă: dezvoltarea rădăcinilor într-un vas din sticlă este de-a dreptul impresionantă.

O grădină impresionantă în propria locuinţă: spaţii de locuit verzi

Grădina interioară este una dintre tendinţele actuale în ceea ce privește plantele de interior, deoarece face loc unui aspect modern şi cu adevărat luxuriant. Creează un spațiu inedit grupând multe plante în ghiveci, de diferite mărimi, şi jucându-te cu ghivece care atârnă pe pereţi sau din tavan. Aspectul principal de care trebuie să ţii cont dacă vrei să urmezi acest stil feeric este de a alege plantele care sunt cele mai potrivite pentru lumina din cameră. 

Pereţi verzi pentru interior: un colț de natură la tine acasă

Un perete (sau o porţiune de perete) pe care cresc plante este întotdeauna surprinzător. Unii oameni fac acest lucru singuri şi montează o serie de rafturi pe care să aşeze ghivecele, alţii aleg ghivecele care pot fi puse unele peste altele, iar alţii apelează la sfaturile specialiştilor. Frumuseţea unui perete verde vine din faptul că aduce un pic de vegetaţie acolo unde nu te-ai aştepta. Rezultatul este extraordinar şi foarte relaxant. 

Grădina zen interioară: o idee din Japonia pentru a te reconecta cu tine însuţi

O grădină zen? Arată extraordinar în interior şi este perfectă pentru un demisol sau pentru a crea o anumită nişă, poate pentru a fi observată în timpul unei sesiuni de meditaţie. Nisipul, rocile, pietricelele, plantele şi alte elemente care alcătuiesc grădina în cultura japoneză au o semnificaţie pozitivă şi o aură de protecţie. O grădină zen eliberează mintea de gânduri, umplând-o de linişte. 

 

Eşti gata să te bucuri de frumuseţea de smarald a plantelor şi să-ţi umpli casa de serenitate?


Bun venit la Whirlpool! Pentru noi, confortul începe acasă. 

Tehnologie asociată:
Tehnologia Flexi Side a plitelor pe inducție Whirlpool
Pune câte vase de gătire doreşti într-un singur spaţiu! Tehnologia Flexi Side combină zonele de gătire pentru flexibilitate maximă, iar tu poţi să te ocupi de aranjarea zonelor verzi de acasă.
Află mai multe
Tehnologie asociată:
Tehnologia Flexi Side a plitelor pe inducție Whirlpool
Pune câte vase de gătire doreşti într-un singur spaţiu! Tehnologia Flexi Side combină zonele de gătire pentru flexibilitate maximă, iar tu poţi să te ocupi de aranjarea zonelor verzi de acasă.
Află mai multe