
Rețete preparate de
Nicolai Tand
O rețetă simplă, colorată și plină de savoare, perfectă pentru toamnă! Încearcă rețeta lui Chef Tand și prepară o ceafă de porc perfect gătită.

Ingrediente
- Ceafă de porc 250 g
- Cartofi albi 2
- Ciuperci pleurotus 300 g
- Usturoi 4 căței
- Pătrunjel 1 legătură
- Pesmet 200 g
- Unt 150 g
- Ulei de măsline 100 ml
- Rozmarin 1 crenguță
- Cimbrișor 1 crenguță
- Salvie 1 crenguță
- Sare
- Piper

Pași
1. Pornește cuptorul și setează funcția de preîncălzire rapidă a cuptorului Whirlpool.
2. Taie carnea în fâșii și asezonează cu sare, piper și ulei de măsline.
3. Taie cartofii în felii și crestează-i pe ambele părți. Pune-i într-o tavă și condimentează-i pe ambele părți cu sare și ulei de măsline. Introdu tava în cuptor pentru 20 de min la o temperatură de 185°C.
4. Pornește plita pe inducție Whirlpool și setează-o la o treaptă de putere mare (18) și pune într-o tigaie puțin ulei de măsline. Când uleiul s-a încins, adaugă ceafa de porc și scade temperatura plitei, în acest fel carnea va fi perfect gătită și la interior, nu doar la exterior.
5. Curăță ciupercile și rupe-le în fășii.
6. Întoarce carnea pe cealalta parte și adaugă untul amestecat în prealabil cu usturoi și pătrunjel. După ce s-a rumenit pe ambele părți, pune carnea pe o tavă separată.
7. În sosul rămas de la carne adaugă ciupercile cu doi căței de usturoi și puțină sare. Lasă ciupercile timp de 5-6 minute, cât să se rumenească. Peste ciuperci adaugă pătrunjel tocat mărunt.
8. Într-un blender adaugă pătrunjel, salvie, rozmarin și cimbrișor și mixează-le pentru un minut.
9. Într-un bol amestecă pesmet, ulei și mix-ul de ierburi aromatice proaspăt mărunțit.
10. Pune ceafa de porc într-o tavă și adaugă peste aceasta unt și mix-ul de pesmet și mirodenii, astfel încăt să formeze o crustă, apoi introdu tava în cuptor.
11. Pune pe o farfurie bucata de carne, cartofii și ciupercile. Nu uita să te bucuri de preparat alături de cei dragi! Poftă bună!