Cum să-ți îmbunătățești puterea de concentrare

Articol din categoria: Starea ta de bine - mai 2023
  • Copiază link-ul în clipboard
Femeie care exersează puterea de concentrare
PRODUS ASOCIAT:
Tehnologia Zen a mașinii de spălat rufe
Află mai mult

Timp de lectură: 2 minute

În ziua de azi, este foarte ușor să ne pierdem concentrarea. Oricât de atent ne-am planifica programul zilnic, uneori, chiar nu știm de unde să începem. Cu atâtea evenimente în jur, poate fi copleșitor. Din fericire, există soluții atât pentru creșterea productivității, cât și a atenției. Fie că vrei să te concentrezi mai bine, fie ca îți dorești să fii mai productiv/ă sau să-ți dezvolți propriul tău mod de lucru, ai la dispoziție câteva abordări și strategii de a-ți îmbunătăți memoria și starea ta de bine.

Sfaturi pentru o mai bună concentrare

Soluțiile pentru o mai bună concentrare merg mână-n mână cu multe aspecte ce țin de starea ta de bine. Când avem grijă de starea noastră fizică și mintală, suntem mai echilibrați și ne putem concentra mai bine pe lucrurile care contează cu adevărat.

Somnul este important

Somnul este esențial pentru un stil de viață sănătos, inclusiv pentru funcțiile cognitive. Când dormi prea puțin, poți observa că devine mai dificil să asimilezi informații sau să îți reamintești diverse lucruri, punându-ți probleme de atenție și de concentrare. Un somn odihnitor susține memoria și îmbunătățește concentrarea și capacitatea de învățare, astfel, este importantă dezvoltarea unor obiceiuri mai sănătoase înainte de culcare – cum ar fi o rutină de relaxare de seară – te va ajuta să-ți menții creierul sănătos și mintea ascuțită.

Fă sport cu regularitate

Sportul chiar face minuni pentru sănătatea creierului tău: ai mai multă claritate mentală și o îmbunătățire vizibilă a stării tale de spirit. Este un fapt dovedit că mișcarea reduce stresul și anxietatea, contribuind astfel și la o mai bună concentrare. Un stil de viață sănătos nu doar că întinerește, însă ne poate face și mai atenți, oferindu-ne și motivația să ne bucurăm din nou de viață. Poți începe cu câteva activități simple: o plimbare, mers la sală, însă în cele din urmă, orice tip de mișcare te poate ajuta să te concentrezi mai bine asupra muncii.

 

Petrece timp în natură

Dacă atenția și nivelul de concentrare sunt scăzute, o plimbare în natură sau o ieșire la aer te-ar putea ajuta. Aerul proaspăt s-a dovedit a fi o excelentă tehnică de relaxare – în acele momente, creierul tău va lua o pauză de la excesul de informație, iar simplul fapt de a te bucura de spațiul verde îți va da un boost de creativitate și de productivitate. Aerul proaspăt îți poate oferi o nouă perspectivă asupra sarcinilor de lucru și a obiectivelor tale, iar sunetele naturii te vor ajuta să te concentrezi mai bine și să-ți îmbunătățești starea de spirit.

 

Deconectează-te

Acum, toate lucrurile care ne pot distrage atenția ne sunt și la îndemână. Poate că ai muncit din greu să-ți creezi un mediu de lucru fără întreruperi – ai găsit un loc fără oameni, ții toate dispozitivele pe mod silențios, ți-ai organizat spațiul de lucru... și brusc, auzi telefonul! Uneori, un simplu sunet de mail te poate scoate din ritm și uite așa, abia îți mai găsești concentrarea.

Încearcă exerciții de atenție

Nu în ultimul rând, poți încerca o altfel de tehnică pentru o mai bună concentrare: exercițiile de mindfulness. Oferind timp pentru a scăpa de tensiunile acumulate în urma stresului, devenim mai conștinenți de mediul înconjurător, nu ne mai simțim copleșiți și putem fi mai prezenți și mai atenți la sarcinile de zi cu zi. Stresul poate duce la numeroase blocaje mentale, iar exercițiile de mindfulness pot fi un real ajutor în ceea ce privește îmbunătățirea abilităților cognitive: atenția, concentrarea și memoria.

PRODUS ASOCIAT:
Tehnologia Zen a mașinii de spălat rufe
Concepută pentru a fi silenţioasă, tehnologia Zen asigură o performanţă ultra-silenţioasă chiar şi în timpul unui ciclu de centrifugare, cu numai 65 dBA - permiţându-ţi să te concentrezi asupra lucrurilor care contează cu adevărat acasă.
Află mai mult
PRODUS ASOCIAT:
Tehnologia Zen a mașinii de spălat rufe
Concepută pentru a fi silenţioasă, tehnologia Zen asigură o performanţă ultra-silenţioasă chiar şi în timpul unui ciclu de centrifugare, cu numai 65 dBA - permiţându-ţi să te concentrezi asupra lucrurilor care contează cu adevărat acasă.
Află mai mult